Насловна Мозаик Србија без пола тима – ”размонтирала” Монтенегро!

Србија без пола тима – ”размонтирала” Монтенегро!

32
ПОДИЈЕЛИ

На турниру ”Трофеј Београда” – који окупља репрезентације учеснице наредног Европског првенства у кошарци, – вечерас је одиграно посљедње коло, тј. утакмица између Србије и Црне Горе.

У утакмицама овог турнира, које имају припремни и пријетељски карактер, најприје је Грчка, у врло тијесној и неизвјесној утакмици, побиједила Црну Гору са 83:81, да би синоћ Србија ”растурила” Грчку са 93:61, и надиграла је у свим елементима кошаркашке игре.

Вечерас се, у хали ”Александар Николић”, одигрна посљедња утакмица турнира између кошаркаша Србије и Црне Горе. Србија је била боља 82:71. Иако Србија није играла са пола стандардног тима (нема Јокића, Симоновића, Недовића…), а посебно  без тројице играча који ће наступити на предстојећем Евробаскету (Калинић, Теодосић и Радуљица), није било никакве дилеме ко ће побједити. На два минута пред крај, Србија је водила са 15 кошева разлике, али је пред крај ”смањила гас” и дозволила Црној Гори да смањи резултат.

32 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Биће тешко, ипак Црногорци играју на домаћем терену, хахахаха!

 2. 0
  0

  Dukljani – Crnogorci su pruzili dobar otpor, ne treba ih potcijenit.Igrali su Srbi protiv Dukljana a ne kako neko rece ovdje Srbi protiv Srba.Il jesi ili nisi lav, nema trećeg rešenja.

 3. 0
  0

  Sve cestitke srbima na pobjedi , bilo je uzivanje gledati neizvjesnu , fer i korektnu utakmicu dvije susjedne drzave i dva bliska ali razlicita naroda .
  Uzivao sam u utakmici , intoniranju himni , atmosferi , bas prijateljska i dobrosusjedska utakmica , gdje su treneri mogli da isprobaju sve raspolozive igrace .

  • 0
   0

   Колико су то различита народа најбље свједоче владике Сава,Василије и Петар Први, Балевић,Радоњићи и други. Сви су они једноглгласни у томе да нема говора да су то 2 различита народа,него један, Србски. И сви то пишу прије Симе и Његоша. А Дробњаци су спадали,уже,у херц.народ не у цг,а поцрногорчени су тек ширењем граница Цг и на тај дио Херцеговине св Саве,па тако Петар Први пише да Дробњаци не само да нису Цгци но ни не граниче са Цг: Петар Први пише Симеону Орловићу 21.4.1817. Дакле прије 200 година: +++За несретње Дробњаке разумјели сте из мојега писма, а за наше Црногорце разумјећете од Иваничка+++, како овдје са сваке стране без престанка доходе молећи и заклињући да их справљам у Русију на поселеније. Цетиње.Између молитве и клетве св Петар ЦТ, стр.324 Дакле ако Дробњаци НИСУ ЦРНОГОРЦИ ЗА СВ ПЕТРА КОЈЕМ НАРОДУ ПРИПАДАЈУ? Дакако уже херцеговачком а шире,србској нацији.цг тек колико се цг проширила ту јер је цг територијална одредница,што се види из мемоара и Николе,Митрофана Бана,свих старих писама…нпр житељи неослобођене ПГ,или Кучи за Николу нису Цгци,Приморје под Аустријом нису цг но Приморци…итд.. Петар Први пише Јеремији Гагићу: он каже да ћера УСКОКЕ И ЛУПЕЖЕ,а сам чини ХАЈДУЧКА и разбојничка злодјејанија..Учинио би у ЖУПУ НК,Бањане, Трешњево исто као што је у ДРОБЊАКЕ учинио,да се они не находе у сусједство цгско.. 29.8.1830 ДАКЛЕ Дробњак,не причај глупости него реци који је то познати Дробњак етнички Црногорац, Вук и Андрија Лубурић,учени људи су знали ко су,херц.Срби.

   • 0
    0

    Sta mi ti pises sta je bilo prije 200 godina , pa tada nijesu postojali ni francuzi , italijani , njemci …. !
    Sta je bilo srpstvo tada a sta je sada ?
    Tada oslobodilacka ideologija od turaka a danas imperijalna ideologija ponistavanja crnogorske posebnosti .
    Ali „postojace Crna Gora dok je Lovcena i Durmitora …“ !!

    • 0
     0

     Дакле прије 200 год а и доста касније Дробњаци НИСУ ЦРНОГОРЦИ! До 1945.Цг су били Срби,а од тада се почиње озбиљеније радити на њиховој десрбизацији. Посебност цг се огледа само у цг имену,које је настало због Турака,Они Срби Зете и Херц св Саве који се не покорише окупатору окупише се у цг брда да чувају ИСКРУ СЛОБОДЕ СРБИНОВЕ. Аустрија је створила хр и алб нацију а сада би истим методима од великосрбских Цгца да ствара,након комунизма,неку посебну нацију,која пише латиницом,одбацује тробојку,све србско,али узалуд..Ти Цг ниси а и Цг су као и Херцеговци св Саве Срби.Читај Андрију Лубурића,књига о ДРОБЊАЦИМА.

     • 0
      0

      Kako biflas te gluposti ko pjesmicu napamet si sve naucio , a veze to nema sa mozgom niti sa istinom .
      Ko bi gubio vrijeme kad ti se objasniti ne moze .
      Drobnjaci su najvece crnogorsko pleme !

     • 0
      0

      Ако су Дробњаци цг племе,а то нису у вријеме Петра Првог,ЈЕР ОН ПИШЕ:За несретње Дробњаке разумјели сте из мојега писма, а за наше Црногорце разумјећете од Иваничка…Учинио би у ЖУПУ НК,Бањане, Трешњево исто као што је у ДРОБЊАКЕ учинио,да се они не находе у сусједство цгско.. 29.8.1830 ПРОСВИЈЕТЛИ НАС, МОЛИМ ТЕ,КАДА СУ СЕ ТО ДРОБЊАЦИ ОНДА +++ПОЦРНОГОРЧИЛИ+++ И ПРЕСТАЛИ БИТИ ХЕРЦЕГОВЦИ СВЕТОГ САВЕ?

 4. 0
  0

  Честитам нанашој репрезентацији! Играла је репрезентација Србије против селекције државноправног провизоријума montenegra. Колико је етничких Срба играло за montenegrо, није ни битно.

 5. 0
  0

  Zaslužena pobjeda srba , malo su sudije naginjale ali to nije uticalo na rezultat , sve čestitke komšijama .
  Nama crnogorcima je u ovoj fazi važno da se naše reprezentacije takmiče na veljim takmičenjima , da se čuje naša himna , da naša đeca steknu naviku navijanja za reprezentaciju svoje države , da ne navijaju za tuđe !
  I naravno ovo je prijateljska utakmica u okviru priprema za EP , u zvaničnim takmičarskim košarkaškim utakmicama igrali smo tri puta i sva tri puta smo komšije srbe olilali , i ponovo ćemo !

  • 0
   0

   Заслужена побједа Србијанаца а не Срба јер када се пише у односу на Црногорце никада не иде Срби и Црногорци. Колико је Србијанско „туђе“ најбоље свједочи сам Петар Први: Сачувано је неколико писама Петра I Карађорђу [7] и кнезу Милошу Обреновићу. 1807. године у писму Карађорђу пише: „…сам Бог молитвами и ходатајством србских светитељеј будет нам помошчник“. [8] Иако је Петар Цетињски имао негативан став према исељавању из Црне Горе [9] , у односу на Србију нема такав став. У писму кнезу Милошу пише: „…Ако би могуће било да се неколико житеља у Вашу државу пресели… јер би они били међу својом једновјерном и једнокрвном браћом и под владенијем својега а не туђега господара…“ (1824.) Петровић Његош, Петар I (2015). Свети Петар Цетињски, Између молитве и клетве, сабрана дјела, Петар Први Милошу Обреновићу, стр. 418, писмо 424. Цетиње: Светигора. Пошто је Петар Први цг Србин,као и Херцеговци,не знам коме ти народу припадаш,јер они и ти не припадате истој нацији.њима цг није несрбска нација а теби је. Њима су Цгци само дио Срба а теби сасвим одвојен и други народ. Дакле отац ваше нације је Тито а не стари Црногорци.

 6. 0
  0

  Śata , što se ti śekiraš za crnogorce , kad su nastali , što se rabotalo i slične gluposti ?
  Kad je nastala hajdučka trava , lipa , mak ili paradajz ili bilo koja flora ili fauna , i od koga su nastali ?
  Kad su nastali danci , ko su englezi , italijani , belgijanci …skontaj što je nacija pa se raspiši Śata .
  Ti si se posrbio neđe 90-ih i sad ti krivo što se ostali crnogorci ne posrbljavaju no ostaju vjerni crnogorstvu , pa nam pišeš što je ko reka prije par vijekova , a reče i Petar II Petrović Njegoš “ Crnogorski mač opitaše Nemanje, Murati i Bonaparte , svi oni biše pa preminuše a Crna Gora osta u slobodi “ , što to ne citiraš Śata ?

  • 0
   0

   Па баш читам,и захваљујући мени и Ћосовић призна да је то за Немање и Мурате..Његош рекао Сими са 16 год када се препирао ко је већи у Србству,како Ћосовић и сам призна у књизи Тесла се изјашњавао као Цг.Дакле ви само дио објавите и дате му други смисао од правог контекста. Дакле Црногорац великосрбин Његош се као горди Цг,сукоби са Симом ко је у србству већи јунак,Србијанци или Цгци,па у афекту спомену и Немању,који је свакако не уже црногорски,иако рођен ту,већ шире СРБСКИ. DVOBOJ UCENIKA I UCITELJA (Istiniti dogadjaj) Iako se u tekstu ne spominju ni Simo ni Njgeos jasno je da se radi o njima. „Ucenik Crnogorac, mladic od 16. godina, pocne u SALI FALITI SVOJE Crnogorce, da su JUNACI, KAKVIJE NEMA NADALEKO U SVIJETU, a u A U OSTALOME SRBSTVU nigde ni nalicije na nji. Ucitelj prizna mu Crnogorsko junastvo, no pridade mu i to: da je on mlad i nikud jos nehodio po svijetu, te da vidi i da se uvjeri, da imade jos I SAMIJE SRBALJA DRUKDA, koji junastvom nijesu nimalo grdji od Crnogoraca, i da se obazre SAMO NA SUSJEDNU SRBIJU I NJENE SINOVE. Ucenik rece na to, grohotom se nasmjehavsi: „A da coce, Bozja ti vjera, znam i tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti junaci sinovi bili, dok joj nije Bog da Karadjordja? Ta vi svi tamo fastate (hvalite se) jednoga njega junastvom, a kad vi Bog njega uze izmedju vas, a vi svi sunovrat u Turski jaram opet! No krsna i siromasna Crnagora nehaje za Nemanje ni za Murate, pa ni za Bunaparte, oni svi bise i preminuse, i mac svoj o Crnogorce djekon i njih opitase, pa nestase, a Crna gora ostade do vijeka i strasnoga Suda, u svojoj volji i slobodi, a to ti je u slavi.“ Tako su se oba pouzdano PREPIRALI, DA VEC IZ SALE U OZBILJNOST PRIEDJU, pak ucenik svom rece Ucitelj: „Ja sam ovdi U CRNOJ GODI JEDINI IZ SRBIJE SRBIN, i moze bit sam najgoriji od svije doma ostavsie zemljaka moije, no i tako ja isti smijem izaci na megdan tvojemu najboljemu Crnogorcu, ma i poginuti znao ja od njega ema, necu mu se ni ukloniti toli ga se prepasti. Ovo tko nevjeruje, opitati moze, kadgodj mu je drago, ja vazda gotov posluziti ga kakim hoce oruzjem, ma on bio Ramo Lazarev, koji je kako mi ti kazujes, dva-deset i cetiri meidana od Turaka dobio, ili Vuko Kuzmanov, koji je vec Niksica polu izsjekao i porobio, oli Masan Savov, kojemu ravnoga na Njeguse neima.“ To izrekavsi izidje na dvo, i otidje u prosteniju, a ostade mu sam ucenik u sobi gundjajuci nesto. Neprodje mlogo, al to ucenik zove Ucitelja u sobu, i ovim mu oncas dodje, upitavsi ga, sta hoce. Ovda ucenik, sjedivsi na stolici pri astalu, digne se mucki na noge i zakljuca vrata, pak se k Ucitelju okrene i rece: „Ja neimam vremena ici traziti i zvati tebi najboljega Crnogorca za mejdan, no evo ti mene, sad oberi – pokazujuci rukom dva na astalu lezeca srebrnjaka Arnautovca, – pistolja – od ova oba pistolja jedan, koji ti je drago, a ja cu drugi, pak evovdje ovcas dim u dim po crnogorski da skresemo, pa kom sto Bog da i junacka sreca, da poznas ti sto je i dijete Crnogorsko.“ Stao Ucitelj na sred sobe, raskrije prsi, te i gole ukaze, i rece: „Evo ti nisan moje prsi, kresi u nji svakim i onima redom sa civije pistoljima, dok me neoboris, niti mi je zao ni jao, niti ce mi oko trepunuti, al i neimam ruke, koju bi digao na Njegusa, i na Karadjordja -! Nego udri, ne dangubi!“Ovde se ljutne ucenik i rece: „Otav tu sprdnju, no uzimaj pistolj, koi hoces, jer cu sada i sam, pak to i tebi.“ Na to Ucitelj: „Ja sto rekoh, rekoh, nije druga, no evo me udri.“ Sad ucenik BREZ SVE SALE i okrajanja spodbije pistolj jedan, i zapne ga govoreci: „A da mnis li ne hocu?“ pa i skrese ga u sred prsiju Ucitelju svom, NO ZRNO DO UCITELJA NEMOGNE DOPRIJETI, nego pred svoju cijev na zemlju supne s artije sukiom zajedno. Na to rece ucitelj: “ Zar si u hitnji punio, te prah mimo cijevi prosuo, no uzmi onaj drugi, pa osim toga jeno ij o civijama dosta i boljije, koje su ljudi, Crnogorci, napunili, a ne taka djeca nevjesta.“ Jarne se na to ucenik i zbilja mu skrese i drugij u prsi, ali mu i taj onako isto pukne, i zrno pred obojicu ispljune, kako i prvij. „Ta zar se tako puni puska“ – rekne Ucitelj – „kojom se mejdan odnosi? No daj amo da je ja napunim, pak onda udri na vjerno!“ I poimi rukom za pusku da je napuni, jema ovda ZBACI UCENIK SVOJU CUVIDU OPORSTVA I JAROSTI, PAK ZAGRLI UCITELJA I POLJUBIVSI SE S NJIM RECE MU: „JA SAM TE SAMO ISKUSAVAO, BI LI OZBILJOM ti posao i stao na mejdanu, i Boza vjera vidju evo, dje ni jedna zla sreca nemoze ti nista, kad se uzjogunis, jema to i jest JUNASTVO, BAREM U NAS U CRNOJGORI, NEBOJAT SE NI SMRTI NI ORUZJA, te i ti posto si takvi, Boza vjera si, STO I RODJENI CRNOGORAC.“ I tekar sada pripovjedi Ucitelju svom kako s oba pistolja spremio, izvrtivsi iz ni naboj prvij, pak ih s nova napunivsi, ali praha samo do falje, pa ozgo zrno, da tek sastaviti, i zrno isturiti moze iz cijevi preda se, kad se podprasi, i skrese, a da do tjela ni dospjeti nemoze, a to li za nj prionuti.

  • 0
   0

   Masja, praštaj nemam ovo 31 slovo pa ti ime ne napisah pravilno. Evo čitam ove komentare i samo da kažem pravi si predstavnik Montenegra, ali svaka ti čast. U pravu si, pusti Stanislave istoriju i činjenice, što će nam to.

   • 0
    0

    Kralju , jes da si nebitan kako sam priznaješ , ali baš o istoriji i činjenicama je riječ , što ćemo kralju sa 500 godina srpskog ropstva pod turcima ?
    Jeli to mali period po tebi ?
    Ako znaš odgovori mi zašto holanđani nijesu njemci i ako su angli – germani kao i dobar dio njemaca , engleza …
    Dali naciju određuje pripadnost državi ili etničko porijeklo , ili što je ko reko nekada ?
    Baš jedva čekam da se baciš na „istoriju i činjenice“ pa me prosvetiš !
    😁😀😊☺😅

   • 0
    0

    Сам си се добро самоодредио, небитан са небитним ставовима… пусти историју,истину,идентитет… Дакле Монтенегринство се добро брани само ако се игнорише истина,идентитет,традиција,историја? Свакако! Ту се слажемо. Зато и селектујете сваку чињеницу из историје,дајете јој други смисао,фалсификујете и лажете… то је данашњи Монтенегро,а стара ЦГ је била она истинска,ВЕЛИКОСРБСКА.

    • 0
     0

     ali baš o istoriji i činjenicama je riječ , što ćemo kralju sa 500 godina srpskog ropstva pod turcima ? НИСУ СВИ СРБИ РОБОВАЛИ ТУРЦИМА,НПР МОЈИ ПРЕЦИ У ЛИЦИ,ИЛИ ЦРНОГОРЦИ.С тим да у ПГ и док нису били Црногорци били су Срби,као Вицко Вуковић,син Божидара Вуковића,који србује..
     Jeli to mali period po tebi ? У ЦГ је лако било сачувати искру слободе Србинове,због неприступачног терена,кланаца,зато су потури Цгце звали брдским мишевима.
     Ako znaš odgovori mi zašto holanđani nijesu njemci i ako su angli – germani kao i dobar dio njemaca , engleza …ГЕРМАНИ СУ КАО И ВИШЕ НАРОДА ШТО СУ СЛАВЕНИ,А НЕКИ РОМАНИ…Дакле нико не спори да су Енглези Германи.
     Dali naciju određuje pripadnost državi ili etničko porijeklo , ili što je ko reko nekada ? НАЦИЈУ ОДРЕЂУЈЕ ЈЕЗИК,зато се АУ трудила да створи јединствени књиж језик између Гега и Тоска,који се до тада нијесу разумјели,да би били 1 нација,макар били и 3 вијере,и безброј расутих племена..дакле имамо природне нације,као Србе и политичке,које стварају пројекти запада,као хр,мк,бошњачку,цг,алб…све у антисрсбком духу,а неће да их уједине у 1 нацију да не би имали конкурента,па фабрикују много нација од Срба.

    • 0
     0

     Станиславе, видиш да иронично пишем јер читам твоје и Масјине коментаре, па зато кажем пусти историју. Масја краљу само ти настави, аферим ти све

     • 0
      0

      Дробњак ми пише:шта ми пишеш шта је било прије 200.г.па помислих да си и ти озбиљан..а не да иронишеш… Монтенегринство се дакако брани само пропаганим лажима и полуистинама никако истином,историјом,чињеницама,то оно редовно губи,јер је засновано на ЛАЖИМА.

 7. 0
  0

  Śata kralju , ne napisa mi od kad si postao srbin , jeli od ’91 ili 2001 ?
  Što reče Drobnjak sve si napamet naučio , ali suštinski ti i ne znaš što je nacija .
  Da probam da ti objasnim ?
  Ko su današnji englezi ?
  Mješavina germanskih plemena angla , sasa , juta i domorodaca kelta , pa ponovo angli su i holanđani , njemci …
  I sad bi trebali njemci da ubjeđuju engleze kako su oni u stvari njemci-germani ?
  Isto tako bi mogli pričati holanđanima (anglima) kako oni u stvari nijesu holanđani nego njemci-germani ?
  Poenta je da vi , današnji posrbljeni crnogorci , zloupotrebljavate političke ideologije koje su prihvatili neki naši vladari tada kao oslobodilačke i ujediniteljske (srpstvo i jugoslovenstvo) da bi nas danas uvalili u velju srbiju brišući vjekove borbe crnogorskog naroda za slobodu , a sve pozivajući se na srpsko porijeklo ?
  Koje je to „srpsko porijeklo“ , ono iz DAI ili hoćete danas da verifikujete Nemanjina osvajanja ?
  Kad izvadiš DNK nalaz i objaviš da imaš vaćinski „srpski gen“ , a u stvari slovenski , i ja ću se Śata odma posrbiti , a do tada mi ne piši što je ko reko nekada vadeći iz konteksta samo ono što ti odgovara .

  • 0
   0

   Ја,као ни стари Дробњаци,Зећани,Приморци,Брђани..нијесам Црногорац нити су ми то икада преци били. Ови сви су ПОЦРНОГОРЧЕНИ јер Црногорци раније били нису,а за Тита су многи и расрбљени. Тако да можемо да причамо само о расрбљавању ту а не посрбљавању. Јер ако Петру Првом дРОБЊАЦИ,БРЂАНИ И ДР.НИСУ ЦГЦИ А ДАНАс ви кажете да јесу,дакле поцрногорчени су. Ако прије 1918 сви ти Цг и поцрногочени ЈЕСУ ВЕЛИКОСРБИ,а након 1945 а данас посебно многи НЕЋЕ ДА ЧУЈУ ДА СУ ЦГ СРБИ,онда су,нема сумње и РАСРБЉЕНИ. Ти никада да кажеш из којег си племена,јер би се брзо доказало да ниси ни србски Црногорац а највјероватније си нецрногорац,историјски,дакле Србин из других крајева ван ЦГтадашње. Зато се ти тиолико скриваш,а ја не кријем,моји су са Метохије као племство Немањића отишли у Лику и остали Срби до данас. Макар и мијењали локације због глади,прогона и сл.

   • 0
    0

    Ko su današnji englezi ?
    Mješavina germanskih plemena angla , sasa , juta i domorodaca kelta , pa ponovo angli su i holanđani , njemci …
    I sad bi trebali njemci da ubjeđuju engleze kako su oni u stvari njemci-germani ?
    Isto tako bi mogli pričati holanđanima (anglima) kako oni u stvari nijesu holanđani nego njemci-germani ?
    Poenta je da vi , današnji posrbljeni crnogorci , zloupotrebljavate političke ideologije koje su prihvatili neki naši vladari tada kao oslobodilačke i ujediniteljske (srpstvo i jugoslovenstvo) da bi nas danas uvalili u velju srbiju brišući vjekove borbe crnogorskog naroda za slobodu , a sve pozivajući se na srpsko porijeklo ?
    Koje je to „srpsko porijeklo“ , ono iz DAI ili hoćete danas da verifikujete Nemanjina osvajanja ?
    Što bi Śata , izbjeglice iz Like , što preskoči ovo bitno o naciji no mi ponavljaš te stereotipe ?
    A reko sam da sam iz śevernijeh crnogorskih plemena !

 8. 0
  0

  Imaju 4 Srbina, NE- 7..:

  Vucevicu je i otac Boro iz Bara i majka ex- kosarkasica Bosne prezimenom Pezo- oba; Srbi. Nadalje:
  onaj sto ispoklanja lopte nashima i prezime mu samo veli,: MihaILOV- ic (Ne Cichin!), nadalje 2 takodje signifikantna prezimena: Djurisic i Radunovic, sin Sashin.

  Ovo ostalo su Cgci il teski dukljani Srbo-mrzci ka Todorovic, sin on one lude umetnika.

 9. 0
  0

  Stanislave, ne razumijem zašto se raspravljate sa tom polupismenom šovinističkom bagrom koja nije pročitala ništa osim „Pobjede“ i gledala išta osim „Pink M“?

  • 0
   0

   Xe , xe , ali si mi zato ti načitan čudo jedno , tačno ti pamet curi na sve bande , oli nas prosvetiti oba ti oka da i mi budemo načitani , ti i Śata ste nam idoli i uzori , takve pameti još nijesmo zapazili , eee malo je takvijeh genija …

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here