Насловна Политика Србија отвара поглавља 23, 24 и 5

Србија отвара поглавља 23, 24 и 5

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да верује да ће поглавља 23, 24 и 5 бити отворена до краја јуна, као и још неколико поглавља до краја године.

„Наравно да у европским интеграцијама има увек пуно посла, то је процес који је и захтеван, дуготрајан, некада фрустрирајући, некада није увек све једноставно, али стратешки циљ јесте да ми уредимо своју земљу и зато је важно да ћемо, верујем до краја јуна, отворити поглавља 23 и 24“, рекла је Јоскимовић за РТС.

Јоксимовић је подсетила да је реч о суштинским поглављима која се тичу реформе правосуђа, борбе против корупције и организовамог криминала, мањинских и људских права.

„То су теме које се важне за нас и добро је да смо коначно добили и сагласност Хрватске„, рекла је Јоксимовић.

Она је указала да је процес европских интеграција такав да постоје увек могућности да нека од земаља покуша да своје билатералне интересе угура у преговарачки процес, истакавши да овог пута Хрватској то није успело.

Аргументација је победила политизацију, и то је добро. Мислим да смо ми као земља кандидат показали једну одговорност и да смо као влада реаговали на један умерен и разуман начин, јер је за нас важно да сачувамо динамику европских интеграција и убразамо је“, рекла је Јоксимовић.

Подсетила је да ће на тај начин Србију водити у суштинске реформе.

„Европске интеграције нису само део спољне политике, оне су и механизам којим ми убрзавамо нашу унутрашњу агенду реформи„, истакла је Јоксимовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here