Насловна Мозаик Србија највероватније на СП против Бразила, Немачке…знаће се 1. децембра

Србија највероватније на СП против Бразила, Немачке…знаће се 1. децембра

0
ПОДИЈЕЛИ

 

Иза српских репрезентативаца је остао најтежи део посла, пошто су изборили пласман на Мундијал 2018. у Русији. Сада долази време за уживање и нестрпљиво ишчекивање жреба, који ће бити одржан у Москви 1. децембра. Како ствари тренутно стоје, „орлови“ ће скоро сигурно имати јаку групу, будући да ће бити највероватније у четвртом шеширу, с тим да постоје шансе да буду и у трећем.

До синоћ, укупно 17 селекција је изборило наступ на Светском првенству (14. јун – 15. јул 2018.), укључујући и Русију, која се квалификовала као организатор. Место у најјачем шеширу, у сваком случају резервисано је за домаћина, Бразил, Немачку и Пољску. Из овог квартета, један тим би, дакле, могао да буде ривал изабраницима Славољуба Муслина.

Други ћуп, одакле ће такође једна екипа одмеравати снаге са Србијом, ништа мање није атрактиван. Ако би се до краја квалификација у свим зонама и баражима ствари одвијале реално, ту би требало да се нађу, између осталих, Шпанија, Енглеска и Мексико.

Уколико се Бранислав Ивановић, Немања Матић и друштво не попну у трећи шешир, онда би могли да се сусретну и са Данском, Исландом и Египтом, који се ту налазе. По рејтингу најслабије репрезентације наћи ће се у четвртој „кугли“, а тамо би требало, поред нас, да буду и Иран, Јапан, Јужна Кореја, Саудијска Арабија и Нигерија.

Ипак, пошто је до синоћних мечева у Европи и јутрошњих у квалификацијама у Јужној Америци и зони КОНКАКАФ било познато 17 учесника од укупно 32, сасвим је реално да дође до одређених померања. Коначан распоред биће одређен на основу пласмана на октобарској ФИФА ранг-листи, а имена свих екипа које ће бити учесници знаће се у новембру, по завршетку доигравања и афричких квалификација.

Мундијал ће се играти по истом систему као и прошли, тако да ће 32 тима бити распоређена у осам група. Даље ће по две селекције, а онда почиње нокаут-фаза. По истим правилима биће одржан и Мундијал 2022. у Катару, а од 2026. ће се за светску круну борити 48 екипа.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here