Насловна Политика Ђурђев: Србија мора да гласа против антиизраелске резолуције у Унескоу

Ђурђев: Србија мора да гласа против антиизраелске резолуције у Унескоу

3
ПОДИЈЕЛИ

„Србија не сме да подржи срамну резолуцију под називом „Окупирана Палестина“, усмерену против Израела и јеврејског народа, уколико се она нађе на дневном реду овогодишње Генералне конференције Унескоа, а коју је, на предлог арапских земаља, формално изгласао Извршни одбор те организације, са циљем да се поништи хиљадама година дуга веза Јевреја са јерусалимским старим градом“ – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ).

Време је да наша држава узврати пријатељском јеврејском народу и искаже захвалност Израелу што се, упркос свим притисцима, доследно противи признавању једностраног проглашења независности јужне српске покрајине – каже Ђурђев и подсећа да је Србија дужна да се понаша као одговорна земља и да ни по коју цену не дозволи да у односима две земље настану било какви проблеми, попут оних из 2012. године, када смо у Уједињеним нацијама, предвођени лажним патриотом Вуком Јеремићем, признали Палестину као несталну чланицу УН и тиме нанели тежак ударац Израелу.

Овај наш став не значи да Србија не саосећа са народом Палестине, али проблеми Палестинаца последица су глобалне нихилистичке политике западних земаља према малим народима. С друге стране, резолуција “Окупирана Палестина“ није ништа друго него антиизраелска и директно усмерена против целокупног јеврејског народа, што доказује да су међународне организације, као што су Унеско и УН, пристрасне и наклоњене само једној страни, с обзиром на то да у њиховом чланству има много више арапских, антисемитских земаља него оних који подржавају јеврејску државу“ – закључује Александар Ђурђев.

Извор: vojvodjanskenovine.rs

3 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  0

  „Србија не сме да подржи срамну резолуцију под називом „Окупирана Палестина

  Sraman si ti i svako ko misli kao ti,ada sto je Palestina nego okupirana,ada sto je Izrael i cionisti nego ugnjetaci tog naroda tamo,ako im se dala drzva ,samo zasto tamo i zbog cega,pa nijesu Palestinci ubijali Jvreje,nego svi drugi sem njih ,neces valda da nam ti o tome drzis predavanje ,nemoj jos da se pozivas ns religiju molim te ,bolje bi bilo da zcepis usta marioneate kao maerioneta.
  Ne znam sto pise u toj rezoluciji ali svako zna da je Palestina okupirana 1948 a i danas.
  Ovako pravi Jevreji gledaju na tu drzavu i prava u njoj.
  ?resize=1024%2C724
  A sta se radilo u Palestini i sta se danas radi dans poslusajte sto o tome misli jedan Jevrej ,profesor koji je morao emoigrirati iz Izraela u London gdje drzi katedru za istoriju!

  https://youtu.be/buhpHTGAlTE?t=14

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here