Насловна Политика „Србија је талац неодлучне политике ЕУ“

„Србија је талац неодлучне политике ЕУ“

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски народ је три деценије био талац својих политичара, а данас Србија постаје талац политичара у суседним земљама и талац неодлучне политике ЕУ.

EU

То је оцена посланика Европског парламента Франца Боговича.

Богович такође сматра да Србија данас, за разлику од оне из из блиске прошлости, са реформском политиком постаје гарант стабилности на западном Балкану.

То је, како је рекао је словеначки парламентарац у ЕП, посебно важно у време када у неким земљама суседима Србије постоје потенцијална кризна жаришта.

Богович је стога уверен, како је изнео на панелу „Србија на путу ка чланству у ЕУ“, који је у Европском парламенту организовала група „Пријатељи Србије“, да се проширење ЕУ мора наставити и да земље Западног Балкана заслужују исти третман као и државе чланице ЕУ из претходних пакета проширења.

Богович је указао да је Европа тренутно у кризи идентитета са растом евро-скептицизма и да људима из земаља кандидата врло јасно треба показати шта заправо представља учествовање у европским интеграцијама:

„Оно представља одређени напредак, развој и посебно могућност да буду успешни на много већем европском тржишту. Кроз отварања преговарачких поглавља, као и успешне преговоре, а посебно кроз реалну и видљиву подршку Србији на њеном путу, позитивно ће окренути став српског друштва у европским институцијама, што је у овом тренутку, најважније „, истакао је Богович.

У разговору на панелу је посебно истакнуто да је Србија учинила озбиљне напоре за отварање првих поглавља на почетку преговарачког процеса са Европском комисијом, а посебно најзахтевнијих поглавља 23 и 24, које покривају области правосуђа и људских права и слобода, као и унутрашње послове.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here