Насловна Политика И Србија има владу у сјенци – Пајтић премијер

И Србија има владу у сјенци – Пајтић премијер

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер владе у сенци, која ће укупно имати 15 чланова биће, Бојан Пајтић, а потпредседнице Гордана Цомић и Наташа Вуцковић, саопштено је данас на Главном одбору Демократске странке.

bojan-pajtic

Осим што ће бити потпредседница владе у сенци, Чомић ће бити задужена и за ресор одбране, а Вучковић за министарство спољних послова.

Министар за европске интеграције биће Зоран Лутовац, државне управе Саша Пауновић, саобраћаја Драгослав Шумарац, док ће ресор омладине и спорта водити Нађа Хигл.

У влади у сенци биће и Миодраг Стојковић, који ће водити ресор просвете и науке, док ће за привреду бити задужен Иван Стефановић.

У тој влади министар полиције биће Драган Шутановац, правде Момчило Грубач, културе и информисања Јелена Балашевић, а финансије ће водити Србољуб Антић.

Пајтић је за министарку пољопривреде и животне средине предложио Наду Драговић, а за министарку здравља Наду Чемерлић- Аџић.

Пајтић је уочи представљања владе у сенци рекао је реч о људима који знају да воде државу, те да неће инсистирати на поређењу са члановима праве владе, јер ће то учинити сами грађани.

Лидер ДС је критиковао актуелну владу, рекавши да се она задужује 195 евра у секунди, што је три пута више него кад је та странка била на власти.

Рекао је и да су плате у јануару, у односу на децембар мање за 20 одсто.

„Истовремено, око 750 функционера од тренутка када су преузели власт завршили су факултете, док је 950 лекара прошле године отишло из земље. Због тога ДС има обавезу да понуди алтернативу”, рекао је Пајтић.

Он је за тим који је представио рекао је да је то тим који уноси светлост, јер је Србија у сенци неспособне власти.

Навео је и да политика Демократске странке никада неће зависити од лидера, него од свих чланова који желе да дају свој допринос у креирању програма.

„Србија зависи од образовања Николића, Стефановића, Гашића, радног искуства Вучића и Вулина и ДС нема права да на то пристане”, рекао је Пајтић.

Према његовим речима, садашња власт је слуга крупног капитала, док ће Демократска странка бити, како је рекао, слуга радника и средњег слоја, „а они нека буду слуге крупног капитала”, закључио је Пајтић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here