Насловна Политика Србија и Аустрија су на линији одбране европске цивилизације

Србија и Аустрија су на линији одбране европске цивилизације

0
ПОДИЈЕЛИ

Делегација Народног слободарског покрета на челу са председником странке, Мирославом Паровићем посетила је град Брауау у Аустрији. Том приликом домаћини српској делегацији били су градоначелник овог града у Горњој Аустрији, Јохан Вајдбачер (Johannes Waidbacher) који је члан Аустријске народне партије и градски секретар за културу, Зоран Шијаковић који је признати аустријски културни радник пореклом из Србије, саопштено је из НСД-а.

На састанку је било речи о могућностима још јачег привредног повезивања привредника из региона Горње Аустрије са привредницима из Србије, али и о значају заједничке културне политике.

„Србија и Аустрија имају део заједничког културолошког наслеђа, а обе земље су у самим темељима европске цивилизације и самим тим смо позвани да заједно бранимо и унапређујемо те заједничке вредности јер тиме бранимо право на наш начин живота“, рекао је том приликом Паровић.

Делегација НСП-а је посетила и војничко гробље у Брауауу на коме је сахрањено 16 српских војника из периода Првог светског рата.

Зоран Шијаковић који предводи и КУД „Даница“ чије је седиште у Салзбургу је српској делегацији најавио скори долазак овог КУД-а у Нови Сад где ће на позив Валентина Венцела, директора Новосадског позоришта одиграти представу у оквиру Фестивала мањинских позоришта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here