Насловна Друштво Србија: Функционери ухапшени због корупције

Србија: Функционери ухапшени због корупције

1
ПОДИЈЕЛИ

Полиција је у наставку акције на сузбијању криминала и корупције ухапсила више особа које су припадале разним политичким опцијама – СНС, ДС и СПС.

srbija-policija-kombi-ajb-main

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да је ухапшен члан Главног одбора СНС-а Владан Милошевић, који је уједно и генерални директор јавног предузећа „Подземна експлоатација угља у Ресавици“ и још једна особа из Београда, због сумње да су примали и давали мито.

Према његовим рijечима, ухапшени су приликом примопредаје обиљежених новчаница, а нанијели су штету том предузећу од 1.6 милиона динара.

Стефановић је рекао да је ухапшен и члан Председништа ДС-а Миливоје Вребалов који је и бивши предсједник општине Бечеј.

Према његовим ријечима, у истој акцији ухапшене су још три особе због сумње да су извршиле низ малверзација приликом адаптације објекта за дјецу ометену у развоју, а који никада није завршен.

Стефановић је додао да су разним кривичним дјелима општину Бечеј осумњичени оштетили за, по тадашњем курсу, више од милион евра.

Министар је додао да је ухапшен и бивши директор Фонда за капитална улагања Војводине Момчило Милојевић због сумње да је злоупотријебио службени положај.

Према Стефановићевим ријечима, Милојевић је осумњичен да је том Фонду нанио штету од 30 милиона динара.

Стефановић је рекао и да је јутрос у Нишу ухапшен бивши директор предузећа „Југоисток“ и предсједник Окружног одбора СПС-а Игор Новаковић због сумње да је злоупотријебио службени положај приликом спровођења јавних набавки.

Стефановић је додао да је у том случају ухапшено још пет особа из Ниша, а да ће још два лица бити обухваћена кривичном пријавом због сумње да су омогућили приватном предузећа из Ниша да стекне противправну имовинску корист од 30 милиона динара.

Стефановић је потврдио писања медија да је ухапшен брат бившег државног секретара МУП-а Вање Вукића.

Министар је данас рекао и да се ради на новом закону о полицији и да ће тај посао вјероватно бити завршен до краја јануара.

Он је на конференцији за новинаре, одговорајаћи на питања како коментарише изјаву премијера Александра Вучића да по питању његовог обезбјеђења више вјерује „Кобрама“, Стефановић је рекао да је премијер био министар одбране и да је све то логично, јер је као министар упознао те људе.

Како је додао не сматра да треба о томе да се уопште било шта даље елаборира у јавности, јер то на неки начин угрожава његову безбједност.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here