Насловна Политика Србија добила прву владу у сенци

Србија добила прву владу у сенци

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић представио је данас владу у сенци, са њим на челу. Драган Шутановац биће на челу Министарства унутрашњих послова, док ће Гордана Чомић предводити Министарство одбране.

bojan_pajtic-s

Пајтић је на седници Главног одбора ДС-а у Београду додао да ће потпредседница странке Наташа Вучковић бити задужена за спољне послове, Зоран Лутовац за европске интеграције, док ће Министарство за државну управу и локалну самоуправу предводити председник општине Параћин Саша Пауновић.

„Министар саобраћаја у нашем тиму који уноси светлост у Србију биће Драгослав Шумарац, спорт и омладину ће предводити Нађа Хигл, док је Миодраг Стојковић задужен за просвету и науку. Привредом ће се бавити Иван Стефановић, правдом Момчило Грубач, финансијама Србољуб Антић, док ће се на челу ресора здравства налазити Нада Чемерлић Аџић“, саопштио је Пајтић.

Он је додао да ће се пољопривредом и заштитом животне средине у влади у сенци Демократске странке бавити Нада Драговић, док ће за културу и информисање бити задужена Јелена Балашевић.

„Овај састав од 15 чланова приличи Србији и Демократској странци. Мањи и лошији од овога Србија не заслужује, а ни Демократској странци не приличи мање и лошије од овог тима“, рекао је Пајтић.

Обраћајући се члановима ГО Демократске странке, Пајтић је оценио да је тренутна ситуација у Србији „неупоредиво“ лошија него у периоду када је ДС била на властим због чега демократе „имају обавезу“ да понуде алтернативу грађанима у виду владе у сенци.

„Од 2012. године, стандард грађана је у сталном паду, задуживање државе је све веће, а док стручњаци напуштају Србију у све већем броју, функционери владајуће Српске напредне странке завршавају факултете, знате и сами које“, казао је лидер демократа.

Како је додао, влада у сенци ДС-а ће супротставити демократију и знање „аутократији и цензури“.

„Власт данас симулира да је модерна десница а налази се у рукама крупног капитала. Ми ћемо бити слуге радника и средњег слоја а не крупног капитала. Тим који смо данас представили чине људи који знају како се води држава, јер не желимо да будућност Србије зависи од радног искуства Александра Вучића и Александра Вулина или факултетског образовања Томислава Николића и Братислава Гашића“, рекао је Пајтић.

Седница Главног одбора на којој ће бити размотрен извештај о раду те странке настављена је без присуства медија.

ДС ће данас обележити и 25 година од обнављања рада у Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here