Насловна Друштво Срби у Пећи кажњени због пјесме

Срби у Пећи кажњени због пјесме

1
ПОДИЈЕЛИ

Такозвани „Општински суд“ у Пећи, под управом шиптарских сепаратиста, изрекао је новчане казне двојици српских младића који су у понедељак поподне ухапшени на путу Клина – Пећ, после обележавања сеоске Литије у селу Доњи Петрич. Четворици Срба је продужен притвор до 48 сати.

Божидар Шарковић, председник Привременог органа Општине Клина обишао је приведене Србе, и каже да је њихово здравствено стање добро.

Владан Кизић и Марко Лучић кажњени су са по 570 односно 420 евра док су остала четворица ухапшених младића и даље у притвору.

„Шесторицу младића недалеко од Клине ја зауставила тзв. тзв. косовска полиција и ухапсила због истицања српске заставе и певања српских песама. Они кажу да је дошло до сукоба са припадницима полиције. Изречене су им максималне казне, а како су ми рекли Владан и Марко, они нису направили прекршај, нити су се свађали са полицајцима. Сви знамо да је то само још један у низу повода како би се угушила сва српска обележја на Косову и Метохији“, каже за „Вести“ Шарковић.

  • КЉУЧНЕ РИЈЕЧИ
  • ким
ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here