Насловна Друштво Срби неће више да љетују у Црној Гори

Срби неће више да љетују у Црној Гори

2
ПОДИЈЕЛИ

crna-gora-srbi-turisti

Интересовање Срба за љетовање у Црној Гори је слаб, а како ствари стоје, ситуацију неће поправити ни криза у Тунису.

Српски туристи који одустају од пута у афричку земљу, у којој је проглашено ванредно стање након терористичког напада, сада хрле у Грчку и Турску, док се свега два одсто одлучује за Црногорско приморје.

Велики попуст

Да потражња за Тунисом опада, потврдио нам је и Никола Лукић, амбасадор Србије у тој земљи, рекавши да је у петак слетјело свега 25 Срба, док је 119 отишло.

„Хотели су полупразни, туриста је све мање. Остаје да видимо да ли ће наши грађани доћи доћи следећег петка и колико њих, али рекло би се да одустају од ове дестинације“.

У туристичким агенцијама такође повлаче понуде за сјеверну Африку, али то неће помоћи Црној Гори да спасе сезону.

Интересовање за Црну Гору је слабо. Наши туристи више воле аранжмане у Турској и Грчкој, у којима, рецимо, добију бесплатан смјештај за друго дијете или 50 одсто попуста, док у Црној Гори углавном морају да плате пуну цијену. Такође, туристи воле ол инклузив услугу какву добијају у Грчкој и Турској. Плате је, добију пун комфор и више ни о чему не морају да размишљају и брину до краја љетовања„, каже Мирјана Радојевић, из туристичке агенције „Биг блу“.

На јаку конкуренцију Грчке и Турске и слабо интересовање српских туриста за Црногорско приморје недавно је упозорио и Драган Пурко Иванчевић, предсједник одбора за туризам Привредне коморе Црне Горе.

„Тржиште региона је веома интересантно, али туристички радници Црне Горе морају коначно да схвате да нико више неће доћи на љетовање у Црну Гору зато што воли Црну Гору. Морамо се за то тржиште борити јединим могућим начином, а то је да за најбољу цијену обезбједимо најквалитетније љетовање и тако побиједимо конкуренцију.

Навикли на Егејско море

Саша Зарић из туристичке агенције „Понте“ каже да треба очекивати да се љубитељи Туниса окрену највише грчким и турским дестинацијама.

„Ипак, број српских туриста који летују у Тунису није толико велики да би било која друга дестинација могла озбиљно да профитира њиховим доласком. Грчка је тражена исто као и сваке године. Криза у Грчкој није утицала да се српски туристи предомисле у вези са љетовањем на тој дестинацији“.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Srbi su širok pojam i žive i van Srbije., Možda ste mislili na Srbijance? Uredniče, ne dozvolite da se ta podvala provlači kod Vas.

  2. 0
    0

    Crna Gora je gostoprimljiva zemlja i Crnogorci su gostoprimljiv narod, i kod nas su svi dobrodošli, međutim ako neko može sebi da priušti jeftinije i bolje ljetovanje, neka u zdravlju i rahatluku uživa na ljetovanju, a mi nikoga ne molimo i ne zovemo, mi samo nudimo, ono što posjedujemo, pa kom valja neka dođe a kom nevalja nek razmine, evo ima i u Albaniju, finih turističkih destinacija pa neka komšije probaju i na druga mjesta….

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here