Насловна Поглед „Срби на Крфу – сто година од Албанске голготе“ (ВИДЕО)

„Срби на Крфу – сто година од Албанске голготе“ (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Документарни филм „Срби на Крфу – сто година од Албанске голготе“ кроз хронологију догађаја бележи једно од највећих страдања српске војске и народа – Албанску голготу.

Од тренутка велике аустроугарско–немачко–бугарске офанзиве до доласка на Крф кроз причу нас води професор Филозофског факултета у Београду историчар др Милош Ковић.

На аутентичним локацијама у Србији, Црној Гори, Албанији и Грчкој испричана су и приказана сва страдања, страхоте и трагедија које су тих дана задесиле српску државу.

Аналитичном и систематичном претрагом бројних књига, записа и ратних дневника учесника Албанске голготе филм открива бројне занимљивости и појединости везане за повлачење 1915. и 1916.године које до сада нису биле толико познате.

dolazak na krf

Филм доноси и до сада необјављене фотографије српске војске које су забележиле савезничке армије.

Документарни филм „Срби на Крфу – сто година од Албанске голготе“ сниман је у седам европских држава.

Посебну вредност филма чине, како аутентични снимци од пре 100 година, тако и стање необележених великих стратишта у данашњој Албанији. Филм истиче трагедију, али и епску посвећеност српске војске и народа и непоколебљиво уверење да ће час ослобођења и остваривања српских националних циљева неумитно доћи.

Аутор: Слађана Зарић

Презентер: др Милош Ковић

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here