Насловна Насловна Срби, истакните српски барјак без страха од криминалаца на власти (ВИДЕО)

Срби, истакните српски барјак без страха од криминалаца на власти (ВИДЕО)

33
ПОДИЈЕЛИ

gojko zastava Срби, истакните српски барјак без страха од криминалаца на власти (ВИДЕО)

Држава је нијема и слијепа у многим случајевима истицања албанских застава у Улцињу, Тузима, Гусињу, те хрватских застава у Боки или турских у бројним градовима на сјеверу Црне Горе. Међутим, када се овако што покуша од стране Срба, црногорске власти одмах посежу за хапшењем. Ради се о селективној правди и селективним правима која нису иста за све грађане Црне Горе. Када је у питању српска заједница основна људска права су непостојећа.

Нагласимо да држава чак не реагује ни на истицање симбола албанских паравојних формација. Надлежни црногорски безбједносни, али и правосудни органи и даље се не оглашавају поводом албанских застава и паравојног кампа на планини Румија, изнад Бара. Међутим, смета им српски барјак на свадбама, славама и празницима и врло су ревносни да ухапсе припаднике српске заједнице када истичу симболе свог идентитета и традиције.

Евидентно да представници власти, свјесни свог поријекла и свог конвертитства, покушавају да селективном примјеном закона што прије своју прошлост преселе у далеки заборав. Дакле, што даље од свог поријекла, симбола, историје, идентитета па чак и по цијену употребе репресивних мјера.

Срби, истакните српски барјак без страха од криминалаца на власти! Поносите се својим знамењем, традицијом, својим прецима. Младожење, дјевери и кумови, ако немате барјак за свечану прилику редакција ИН4С ће вам радо позајмити српску тробојку.

33 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Tako je , ovo je demokratska država pa manjine mogu isticati svoje nacionalne simbole , naravno uz državnu crnogorsku zastavu .
  Pa tako ni srpskoj manjini niko ne smeta da nose srpku zastavu , meni je lično simpatična ona iz prvog srpskog ustanka , ona sa strijelom i krmetom , a malo je nosate , zašto ?
  Mene je milo što vi posrbljeni crnogorci , za razliku od vaših slavnih predaka , volite nosati tuđe zastave država iz okruženja .
  Kad se jednom prevrne ne staje se bez kastiga .

  • 0
   0

   Мали, непоправљиви Масја шта ти знаш шта је мањина, а шта је већина. За заједничку државу, за Српски језик, за Ћирилицу, за Српску Православну Цркву, за тробојку, против НАТО-а је велика већина православног, конститутивног народа, па сте све насилнички отели. имате једну “малу фалинку“. Знате да отимате ( крадете ), али не знате да стварате. И наравно, због тога ћете увијек бити далеко од демократских принципа. Али, ово ваше упорно истрајавање на бешчашћу могло би лако довести до цијепања Црне Горе, па ћеш ти бити апсолутна већина од Цетиња па до Чева. Срби сада трпе и ти се томе злурадујеш. “ Мјешину сте гријеха препунили“…..

   • 0
    0

    Znamo da je ove rede ubistvo SFRJ krenulo iz SRB s ostali su se potrudili da ne zaostanu. Zo znaju i gradjani ali ih je jos uvek stid da priznyju.

    • 0
     0

     Ti si “ dibidus “ glup i slijep. Hrvati i danas mrze sve koji su bili za YU. Davno dogovoreno razbijanje, a ti jos nesto bulaznis.

   • 0
    0

    Масја,вјера пасја, да ли су Црногорци као великсорби у србској Цг Петровића били мањина? То еј та типична манипулација гдје се творци ЦГ и њихов дух изокрене,сатанизује и онда насљедници тога приглашавају мањином а они су тобоже настављачи тога,насљедници,иако не пишпу ни тим писмом нити славе те свеце као ови,преци..дакле Масја латиничар везе нема са ЦГ сем са антисрбском пропагандом у ЦГ.

    • 0
     0

     Eto , fino ti za sveto pravoslavlje reče da je „paśa vjera“ , ne valja ti to da vrijeđaš čitavu jednu vjersku uajednicu od Turske do Rusije .
     Uff što volite Petroviće , toliko da ste ih proćerali , detronizovali , palili kuće sa sve čeljadima , palili i bez njih , ubijali nejač po starom srpskom običaju , baš ljubav velja .
     E sad uvaljujete beduinima da su Petrovići bili srbi xe , xe , xe , jesu kako nijesu , kad ti veliš .
     No , manimo šalu i komendiju no nam Śata priznaj jesi li se i ti ka Hrubač pisao crnogorcem u vojnu knjižicu JNA ?

     • 0
      0

      Дакле ти боте,негираш Петровићима великосрбство а један Ћосовић или Боро Кривокапић не негирају…Дакле у грдним сте мукама јер свашта тврдите и ово и оно,у чему се огледа то да онај ко лаже увијек има муку како то да чини,јер истина је једноставна… ко год чита цг новине од прије 1918 или путописне књиге странаца прије 1918 види у ЦГ само великосрбство.Уосталом то се види и на народној мушкој ношњи које су ту боје а којих на заставама званичним више нема.

   • 0
    0

    E pa ne znam baš koja je to NATO država doživjela „cijepanje“ , podśeti me ja ne znam nijednu đa’o iźeo , more biti da ti znadeš ?
    A manjina jeste vi novosrbi od 90-tih , da nijeste vladali bi a ne kuknjavili sa ulice , zato kao demokrata i podržavam manjinska prava posrbica , jer ste od skoro postali srbi sa 3% 1981 narastoste na 28% 2011 , kada ste kvasca ručali no ajde .
    Lično bi volio da više koristite onu vašu zastavu iz prvog srpskog ustanka , onu sa krmetom i strijelom , jer vas ovako mješam sa hrvatima jer i oni imaju trobojku , ovako vas lakše razaznajem .
    Crnogorci iz śevernijeh crnogorskijeg plemena neće dozvoliti bilo kakvo cijepanje granica Crne Gore , članice NATO saveza i uskoro i EU !

    • 0
     0

     Андријашевић о попису 1909 у Цг: Црногорска власт није сматрала за потребно да у пописним књигама има одредницу о националном карактеру свог становништва, будући да се сматрало како су сви црногорски поданици – Срби. Српство у Црној Гори, поглавље: Државна идеологија је истицала да су Црногорци „задужили Српство“. http://www.montenegrina.net/pages/pages1/istorija/cg_u_xix_vijeku/srpstvo_u_cg.htm

  • 0
   0

   Nije krme nego vepar, divlji. I to je grb star vise nego sto ti mozes i da zamislis. A stani pred zrcalo i vidjeces razloku izmedju krmeta i vepra kojeg spomenu.
   Kako vi narastoste od nula posto sa pocetka dvadesetof vijeka do ovog varljivog i ne stabilnog procenta.
   Prebudalje vasi vijek moj druze, sinji kukavce.

  • 0
   0

   …да, ми смо мањина али сте и ви мањина у сопственој државоликој творевини :)))) Не помажу вам ни сви ресурси што имате. Ето толико сте огавни. Но добро. Брзо ћете на лустрацију….А послије тога код скелеџије….

  • 0
   0

   Масја,
   из Вас стално и стално проговара Ваш истински српски ген! Посебно ми је драго што се залажете за регионални грб старе Трибалије, а касније грб устаничке Шумадије, који су устаници 1804. истицали како би наједили Турке! Па Ви се, Масја, залажете за истицање устаничког грба Шумадије! Браво! Шумадинци су, заиста, мањина код нас, између свих нас осталих Срба: Црногораца, Брђана, Бокеља, Зећана, Херцеговаца…

 2. 0
  0

  Неспорно је да је „власт“ту дио антисрбског а не антизападног пројекта,па је нормално да се заставе Бошњака-Турска,Албанаца,Хрвата и др.не кастигају а тробојке ма које биле се кажњавају,јер су сами они прво измислили плаветну на тробојци да би је сасвим извацили а убацили историји непознатог жутог,тобоже златног орла,да не буде бијели Душанов,како се наводи у безбројним цг новинама,књигама,документима… Поставља се и питање коју заставу стављати,Србије садашњу или цг тробојке? Ако се стави Србије сами себе деградирате као да вам је Србија матица и на неки начин признајете да сте ту мањина а не конститутивни елемент,да вам је матица ван те средине.Зато мислим да је паметније стављати заставе србске Црне Горе,тробојке са бијелим орлом или друге…а да нису жути Милов орао. Вама није матица Србија него је свим Србима матица Србство и Светосавље,а Србија је тек дио Србства. Дакле заставе србске ЦГ па нека изроди гледају чега су се одрекли и нека се питају ко је права Цг,она великосрбска тробојна или ова језуитска, латинична.

  • 0
   0

   Станислав – Totalno pogrešno shvatanje… nema nikakve „degradacije“ u tome što svi Srbi hoće pod jednu zastavu ma gdje bili a ne pod stotinu zastava kao do sada, kontaš poentu… Uči malo od drugih ako već ne shvataš…

   • 0
    0

    Дакле ако су цг Срби под садашњом заставом Србије дакле они су ту само мањински народ,као што Хр или Бошњаци или Албанци имају заставе сусједних држава. Неспорно је да треба да тежимо да будемо под 1 заставом,али док се то не оствари не требамо ни да себе негирамо,тј да се сводимо на србску нац.мањину у цг којој је каснија Србија матица а цг као није.Не,него треба радити на томе да ЦГ буде Србија,и онда ћемо бити под једном заставом.Сарбанија такођер јер по Дубровчанима Србија почиње,некада од Дања.а он је пар километара од Скадра.

   • 0
    0

    Svi srbi pod jednu zastavu svakako. Ali je umjesnije da crnogorac istice nasu trobojku sa bijelim orlom. Ili samo trobojku, ili trobojku sa 4 c. Ko treba da istice staru crnogorsku trobojku ako ne mi. Bili manjina ili vecina mi smo ovu drzavu stvorili prosirili, nadajuci se sve srbskom jedinstvu.
    A sto se tice zajednicke zastave, trobojka naravno sa jednostavnim, upecatljivim bijelim orlom iz doba nemanjica, kome nijesu detaljisana pera i sl. I naravno cccc. Minimalisticki sto bi se reklo.
    A nemqm nista protiv trenutne srbijanske zastave, i milo mi je vidjet kad je istaknu u svatovima i sl po crnoj gori. Ali ne vidim razlig da se izbjwgava srara crnogorska trobojka.

    • 0
     0

     Ја сам за колорит заставе Сретењског устава а не коју нам је у децембру 1935 султан ферманом наметнуо,дакле као садашња холандска или хр. јер бијело поље између је најбоље рјешење. А орао свакако али црвени,јер је он орао Србије а бијели је Душановог царства,дакле и Грка,Бугара и свих..то мало и хералдичара зна. Некада је застава Србије била и жута са црвеном орлом,у Скопљу.мијењало се то..дакако на штиту 4 оцила,што није роменсјска деспотовима но је антички симбол на овим просторима.то би била по мени идеална застава свеуједињеног србства.а наша та тробојка је старија од хр,само што је силом прилика носмо могли задржати.а и у хр,слав и далм је била као југословенска прво па су је изокренули јер су морали.

     • 0
      0

      Lijepo si to primjetio i napisao
      Ne znaju da stvaraju
      Ima jedan narod nama komsijski, ne zna da stvara pa to ti je. I jedan komsijski sa druge bande dosta slican. I montenegrini u sredu. Po jevremovom ukusu.

     • 0
      0

      Nije sultan nametnuo trobojku vec odobrio. Te tri boje su bile boje narodnih nosnji u nekoliko varijanti, to si i ti spomenuo u nekom od danasnjih komentara. A bijeli orao je u upotrebi bio i prije dusana, cak i prije nemanjica. A crveni crni zuti su lokalnog karaktera da se tako izrazim

 3. 0
  0

  kod albanaca i bošnjaka stranke trebaju da vode čestiti.i pošteni političari. dakle, albancima i bošnjacima u crnoj gori trebalo bi da je u interesu da se crna gora podjeli na albanske, bošnjačke, srpske, milogorske itd. nacionalne kantone što mogu postići većom saradnjom sa nemilogorskim strankama u crnoj gori od nosanja svojih barjaka sa milogorcima po crnoj gori

 4. 0
  0

  Srbi nijesu manjina na ovim prostorima nego autohtoni narod, na svome.
  Ovo sto radi ova nenarodna vlast, da bi se dodvorila satanama i sto duze zadrzala na vlasti, je sramno i ponizavajuce.
  Svi smo osramoceni i oni koji se izjasnjavaju kao Srbi i Crnogorci.
  Ovi sramotnici sramote dje stignu i cega se god dohvate.

  • 0
   0

   Та дуалност око изјашњавања код паметних није дилема да ли овако или онако. Дакако,по националности Србин а Цг тек по избору,територијално,било да је сваки правосл.житељ по територији Цг,као некада или само житељ старе Цг,и то од оне најуже Катунске нахије до оне шире,са јо3 3 нахије,,или и Брђани…По мени сви су Срби,а Цг нека буду само Цетињани,и то територијално и житељи Катунске нахије,евентулано црмничке,ријечке и љешанске..јер до скоријег времена ни Нико,а Куче не држи за Црногорце,нити петар Шрви Брђане,а сад би као сви требали бити Цг па још несрбски… Дакле везник који раздваја поред Цг никада не може бити Србин само Брђанин,Приморац,Зећанин или Херцеговац св Саве… све друго би било утркивање и конкуренција вјештачка,какву су увели комунисти,са измјеном термина,не више Србијанци и Цгци но Срби и Цг.БНе,него можемо говорити само о Цг и Брђанима,Приморцима а не Србима и Цгцима. јер су сви ови Срби,макар се по манипулацији тако и не изјашњавали.Јер није пресудно изјашњавање него истина. Да је до изјашњавања научници би морали признати Муслиманску нацију до 1993 и неке турске Славене који не говре турски јер се сами зову Турима 500 год..

 5. 0
  0

  Одличан текст.Свака част порталу Ин4с и његовом уреднику Гојку Раичевићу.

 6. 0
  0

  Ma sto da isticemo svoje ,kao da to nije nase,da pobacamo njigove crvene kokoske i vrane,a na vrh Lovcena da stavimo Rusku i sve sto iz toga proizilazi.
  Dakle na Lovcen Rusku a svugdje drugo nase,kome se ne svidja pravac Turska Albanija,a ove nase nesretnike u nekui uvratak da zatvorimo !

 7. 0
  0

  Gospodine Gojko bolje da kažete Novoj da raskinu koaliciju sa tim primitivnim crnogorskim svetom iz PZP koji nosi nakaradne crveno-žute zastave.

 8. 0
  0

  Jesam se ismija sve neki „cestiti“ ljudi i svi kao brane svoje a niko ne gleda realno hahahahahah…. Otvorite oci!!! Ko nije za sebe nije ni za drugoga… Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija se raspala zbog Srbije! Slovenci su se dakako sami odvojili mirnim putem jer mogli su sami sebe odrzavat niko im nista nije davao samo su im uzimali a bilu su najbogatiji u Bivsoj Jugi… Hrvati su se isto htjeli mirno odvojit al trebalo je Srbiji dodat par gradova odakle ce se vadit pare… E moji prijatelji o cemu vi raspravljate!!! Moj pradjed se borio da pruzi Srbima odstupnicu preko Albanije cuvenijeh Kuca pa Arbanasa do albanije da spase zivu glavu!! I tada se pozivalo na oruzje da se pomogne „bratski narod “ kako su ih nasi djedovi zvali nikad to nije bio isti narod bili su „braca“ ista vjera ali nikad ista krv… Neke stvari ne treba mjesati!!! Prorece covjek „doci ce dan kad ce svi srbi stati pod jednu krusku “ taj dan polako dolazi!!! Nazalost po olnasu „bracu srbe “ koliko je nasih djedova izginulo tada da ih spase nikad im ni hvala nije receno od te iste brace!! Eeee nemojte da se zanosite… Jedina je zalost sto je previse mladih ljudi izginulo za pogresna uvjerenja sto ke previse djece ostalo bez oceva sto je previse zena i majki plakalo i dan danas placu nad grobovima djece i muzeva tuzno je sto su otisle generacije smjeha i suza veselja svadbi novorodjencadi bas zbog ove iste stvari zbog politike i nek su proklete te devedesete i nek se vise nikada ne ponove i ne dese nek se vise nikad ne desi da neka majka zali za sinom zbog necijeg politickog hira nek se ne desi da djeca rastu bez oveva!! Teska je to sudbina!! Gorak hleb…… „Sorry plavi posaljem kad-kad srce na raport glavi od starog drustva nista neko je puk’o neko je svirn’o a ti si super brate ako stvarno spavas mirno!!! “ Nadam se da mogu mirno spavati svi oni koji su svu tu decu poslali u smrt sve te oceve koje su slali da ginu… Zbog njihovih politickih ciljeva samo se tome nadam…

 9. 0
  0

  Kada primitivci, neznalice, nasilnici, „novonaučenjaci“ koji ne znaju ni gdje se i kako do znanja dolazi, ovako otvoreno mrze i saopštavaju što sa nama treba raditi, onda je jasno čije sjeme je u njih usađeno. To je „znanje“ izvršioca strahota iz 90ih i ljubitelja nestanka Crne Gore, koji su u našoj zemlji odnegovali svoje podanike za poslove živog oružja. „Kućni ljubimci“ crne mantije poslušni su pit bulovi, omađijani pa satjerani u had. Ali, kada bi oni znali što je to Had. Ko zna tamo ne ide.

 10. 0
  0

  Срби из Црне Горе ,треба да се договоре да сви истовремено истог дана истакну српске заставе на кућама, терасама станова и својим институцијама, наравно треба пре тога поделити организовано што више застава , предлажем да ову акцију води велики човек и Србин Гојко Раичевић, који би и одредио датум истицања српске заставе преко ИН4С . Монтенегринска окупациона власт би била немоћна јер не би могла да похапси 30 процената ( минимум) свог становништва , самим тим свака даља примена тог бесмисленог закона који важи само за Србе била би бесмислена.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here