Насловна Политика „Србе на врбе“ усред Добоја

„Србе на врбе“ усред Добоја

0
ПОДИЈЕЛИ

Вандали су у добојском насељу Вила оскрнавили споменик у изградњи, посвећен српским жртвама страдалим на Петровдан 1992. године, и исписали срамне графите.

doboj

Овај вандалски чин се десио у ноћи са среде на четвртак. Полиције је увиђајем утврдила да су са бетонске подлоге, која је тога дана постављена, скинуте потпорне даске, при чему су оштећене бетонске ивице, а на свежем бетону исписано „Србе на врбе„, „Алах је велики„, „Мој је тата злочинац из рата„.

Полиција је одрадила увиђај и трага за починиоцима овог вандалског дела којим се шири верска и национална мржња, потврђено је „Новостима“ у добојској полицији.

Борис Јеринић, потпредседник СДС за Добојску регију и бивши председник ГО СДС у Добоју, каже за „Новости“ да је ово класична провокација Бошњака усмерена према српском народу.

Тензија је дигнута око Сребренице већ месецима у БиХ. Сада је неком пало на памет да испусује погрдне графите у Добоју и тако испровоцира пре свих српске становнике Добоја. Ово је срамота и само подизање тензија које никоме не могу донети добро. Ово је реакција на политичке изјаве око Сребренице, а поготово бошњачких политичара„, истиче Јеринић.

Он даље каже да очекује брзу реакцију полиције и да се открију вандали, јер је Добој град који је пример суживота Срба и Бошњака и где је најмање потребно појављивање оваквих графита.

Увредљиве поруке и скрнављење споменика посвећеног српским жртвама страдалим на Петровдан 1992. године шокирао је и Зорана Бијелића, председника Председништва борачке организације града.

Он каже да је скрнављење споменика у Добоју ружна и увредљива порука и гест који не може умањити значај тог историјског догађаја у којем су погинула 44 српска борца.

Нама ничији споменици и обележја не сматају и свако их подиже на местима где мисли да се догађај догодио, тако да нам није јасан овај гест скрнављења„, истакао је Бијелић.

Он је навео да се тим чином шаље ружна порука у условима када се планира нормалан суживот.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here