Насловна Друштво Срамно: Због истицања тробојке у Црној Гори, казна до 20 хиљада евра!

Срамно: Због истицања тробојке у Црној Гори, казна до 20 хиљада евра!

23
ПОДИЈЕЛИ

zastava-srbije-serbia-flagСрби у Црној Гори, као и остале националне заједнице (осим Црногораца) неће моћи, као до сада, да своја национална обиљежја користе слободно и без икаквих законских ограничења (свадбе, спортски догађаји…) јер ће им то забранити нови закон о употреби и јавном истицању симбола, пишу Новости.

Завршена је јавна расправа коју је покренуло Министарство за људска и мањинска права, а међу првима су се побунили Албанци који сматрају да се ради о дискриминацији. Сматрају да национални симболи треба да се користе у државним органима, као и у образовним установама, локалним самоуправама у којима је нека национална заједница аутохтона.

И Срби, који чине 32 одсто становништва, мораће да се повинују новим правилима. За непоштовање прописа предвиђене су новчане казне од 2.000 до 20.000 евра (за правно лице), па тако, на пример, неће моћи да „развуку“ тробојку испред и у објектима Скупштине, председника, Владе, Уставног суда, судова, државног тужилаштва, војске, полиције…Казна за „одговорно лице у правном лицу“ је између 300 и 2.000 евра, колико и за физичко лице, а за предузетнике од 500 до 6.000 евра.Да ће овај закон остати „мртво слово“ као и многи до сада усвојени, верује др Будимир Алексић из Нове српске демократије.

 • Протеклих седам година били смо сведоци еуфоричне употребе црногорских симбола. Треба проћи црногорским градовима и видети те заставе које су направљене од јефтиног кинеског материјала, црвених крпа, које годинама висе по јарболима очерупане од вјетра. Иако се оне налазе испред зграда локалних самоуправа и државних институција за државну администрацију нема санкција – каже др Алексић.

Алексић додаје да би држава требало да заштити и вјерске симболе који се такође злоупотребљавају. Посебно је угрожен манастир Острог чију слику произвођачи свакојаких ракија и домаћих сокова лијепе на етикетама флаша, као и лик Белог анђела.

23 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Е ово се зове ,,шаком у главу“, прије свега Србима, јер знају он добро да се још увијек на свадбама одлучује око барјака. Разви барјак, барјактаре – ако имаш кеш! Ако немаш, захвали се ,,држави“! БРУКА!

 2. 0
  0

  Албанци ће се изборити за своја права! И Бошњаци! Срби!!!! Крајње је вријеме да нешто предузмете!

  • 0
   0

   До коске ћеш гладовати уређено, златне батаке на црвеном тањиру, пријатно било, како чинили дјеца нам живјела!

  • 0
   0

   Све тоталитарне идеологије (комунизам, фашизам, нацизам) се ослањају на Платона – човјек је мрзио демократију. Подсвијест је чудо.
   Но, свако се чеше тамо гдје га сврби – јадна је та застава кад је забранама браните!

 3. 0
  0

  Ма пустите то, није битно. Дајте да видимо јесу ли пронађена комшијина дјеца која су Горану Данилају лоптом погодила у прозор аутомобила. Аутомобила отплаћиваног са двије скупштинске плате из буџета Ранка Кривомозгића.

 4. 0
  0

  Анонимусе, бастардовићу црногорски, зашто се твоја застава зове турским именом „алај-барјак“ (тур. алај – чета, барјак – застава). Зашто је твоја застава истовјетна турској само што осим полумјесеца на средини има крст (или кокошку)? Да није због тога што је султан даровао ту заставу црногорским измећарима у вријеме док су им чукунбабе походиле тврђаву на Бесцу да оплемене црногорски ген? Т(у)Р(чи)Н-е, добро вам је ваш брат Славко Перовић рекао – „нема вјере ко зицегу пере“.

  • 0
   0

   A zar još nosiš 5 kila tvoje baljege na sebi? Operi se jado! Svi drugi imaju vjeru samo ti imaš neku usranu vjeru koja ti ne dozvoljava da si čist! No, nije to najgore. Najgore je što pokušavaš druge nagovorit da idu usrani i prljavi i da će im bit lijepo!Piiiihhhh, prođe Sekula.

 5. 0
  0

  Axa, bas ce nam je milo i ludi her ranko krivomozgic zabraniti. neka gledaju svoga posla. Niko njima nije zabranio pecene ni zapaljene kokoske.

 6. 0
  0

  Te kokoshi ne kachi ni Ranko Cuca- domu svojemu.. ! Uostalom I kako ce kad mu je zena Bosnjakinja I citav SDp stranka bosnjackije nacionalista, a vamo reche da je- gradzanska.

  No kako bilo tako se babi- snilo, odusta je od Mirasha na pritisak tog krila svoje stranke, pushtio ga je niz – vodu.

  I se zabrinuh, hvala Sekule shto me podsjeti da pripupitam jeli zadovoljan josh onaj jedan poslanik kome bejahu zagrebata kola- il se smirio..?!

  Dako mu je vishe steta isplacena. Uff steta za onaka kola, ne znm. jel to od te plate filozofske uspio da odkupi, il je dobio ka vjeran sluzbenik ANBa za 10icu „rada“ cinkaroshkoga..?!!

  • 0
   0

   Tebi „Nick-pismeni“ ne smeta totalna nepismenost. Više imaš grešaka no riječi koje si napisao. No ta tvoja totalna nepismenost ti ne smeta da mrziš Bošnjake. Lijepo bi bilo da to makar malo obrazložiš, da vidimo jeli to u redu pa ako je u redu da ti se i ja pridružim da ih mrzimo u dvoje!

 7. 0
  0

  Zakon je jednak za sve, ni DPS- Srbu Zlokovicu nije dozvoljena zastava da je kachi na svadbi u Savini, ni velikome Srbinu Vladu Gojkovicu..

  al ce zato Cgcima (citaj: Malishorima) bit dozvoljeno da viju barjak- kad im uztreba.

  Evo sad ide Ulqini, pa zivi bili- pa vidjeli..:-)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here