Насловна Политика Срамна петиција за укидање власништва СПЦ над црногорским манастирима

Срамна петиција за укидање власништва СПЦ над црногорским манастирима

37
манастир Острог

Једна група грађана покренула је петицију за укидање власништва Српске православне цркве над црногорским манастирима и црквама. Петиција је покренута на страници петиција24.ком.

У опису петиције стоји независна и међународно призната Краљевина Црна Гора је 1918. године окупирана и анексирана од Србије.

„Супротно међународном праву, уговорима, обичајним правним правилима и моралу, као и нормама црногорског Устава и закона, тада је престала да постоји самостална држава Црна Гора. Након тога, поред осталог, владајући кругови Краљевства СХС приступили су и реализацији пројекта успостављања Српске патријаршије. Тада је и покренут поступак укидања аутокефалне Црногорске православне цркве. Он је спроведен без легитимитета, на начин супротан нормама Устава Црне Горе (1905), тада још увијек формално – правно пуноважног, те Устава Светога синода Црногорске православне цркве (1903), који је у то вријеме, такође, био на снази“ наведено је у опису петиције.

Није тешко закључити да је овај срамни покушај напада на Српску православну цркву проистекао из самопрозване НВО Црногорске православне цркве и њених следбеника.

37 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Ovo je udbaška podmetačina.Kao i uvijek ,da malo zavade i skrenu pažnju s ekonomije.
   A da zavade pravoslavce,pa da seire i gazduju s fukarom.
   Nijesu manastiri crnogorski,nego crkveni.
   Da neće proglasiti da su i džamije crnogorske?
   Ološ udbaška,a napalile se budaletine koje nikad u crkvu ušle nijesu,a ja se umijem bolje prekrstiti od njih.

  • 0
   0

   Samo, dok se ovdje šepuri i, što se ono kaže, može mu biti, gospodin Amfilohije autoriteta nema u Srbiji. Tamo je poznat kao dozlaboga konzervativno zakeralo koje svakog časa nešto ogovara i proklinje. Međutim, ne boj mu se! Za Srbiju je završio više nego važan zadatak: nametnuo je priglupim i neobaviještenim Crnogorcima tuđu okupatorsku crkvu kao tobože njihovu, uzima im i pare i svijest, gradi i razgrađuje, a u istinu se sprda sa svim crnogorskim vrijednostima.Pogotovu kad tvrdi da je Srpska crkva na crnogorskom tlu stara vjekovima. Da je Srpska crkva zaista vjekovima postojala na crnogorskoj teritoriji, o crnogorskoj slobodi ne bi bilo govora. Takva kakva je, SPC je vjekovima predstavljala ropsku ustanovu. Samo je Crnogorska pravoslavna crkva, odnosno njena Cetinjska mitropolija, bila glavni organizator crnogorskog otpora Osmanskoj imperiji. Zamislite, koliki je to bezobrazluk, kad Srpska crkva želi da prigrabi slavu cetinjskih mitropolita i oslobodilačkih martira?

 1. 0
  0

  294 Savo Karadžić Njemačka FRANKFURT BRUKA I SRAMOTA!

  Ima potpisnika ,nije da nema ,evo gdje su njihova imena ,pa neka se vide,ispovijedati Boga i istome moliti se u Crkvi,je nasusan potreba svakodga od nas,
  nasuprot tome ,javno se potisati protiv Njega ,nije hrabrost nikakva,nego ludost nemjerljiva!
  /www.peticija24.com/signatures/peticija_za_ukidanje_vlasnitva_srpske_pravoslavne_crkve_nad_crnogorskim_manastirima_i_crkvama/start/0

  • 0
   0

   Tesko je sa priglupima diskutovati ……Samo, dok se ovdje šepuri i, što se ono kaže, može mu biti, gospodin Amfilohije autoriteta nema u Srbiji. Tamo je poznat kao dozlaboga konzervativno zakeralo koje svakog časa nešto ogovara i proklinje. Međutim, ne boj mu se! Za Srbiju je završio više nego važan zadatak: nametnuo je priglupim i neobaviještenim Crnogorcima tuđu okupatorsku crkvu kao tobože njihovu, uzima im i pare i svijest, gradi i razgrađuje, a u istinu se sprda sa svim crnogorskim vrijednostima.Pogotovu kad tvrdi da je Srpska crkva na crnogorskom tlu stara vjekovima. Da je Srpska crkva zaista vjekovima postojala na crnogorskoj teritoriji, o crnogorskoj slobodi ne bi bilo govora. Takva kakva je, SPC je vjekovima predstavljala ropsku ustanovu. Samo je Crnogorska pravoslavna crkva, odnosno njena Cetinjska mitropolija, bila glavni organizator crnogorskog otpora Osmanskoj imperiji. Zamislite, koliki je to bezobrazluk, kad Srpska crkva želi da prigrabi slavu cetinjskih mitropolita i oslobodilačkih martira?

 2. 0
  0

  Какве ли везе има БЈР Монтенегро с том „окупираном“ државом из 1918-те? А јел ће да буде петиција за одштету побијеним свештеницима? За скрнављење храмова? Јел ће да буде подмирено оно што је КПЈ радио Цркви или ће бивши КПЈ преко „цркава и црквица“ да отима и даље од Цркве?

 3. 0
  0

  Смијешни језуитски планови. Када докажу да Зећани нису били дио СПЦ тј да нису славили НЕМАЊУ као црвено слово 1494,коледар штампан на Цетињу…када докажу да је Острог икада био цг монастр прије ослобођења од Турака,а не херцеговачки-брђански…нека траже своје. не знам само како ће Савину или Морачу да расрбе и поцрногорче..јер је то исувише везано за окупаторе Немањиће да би било несрбско.

 4. 0
  0

  https://www.peticija24.com/signatures/peticija_za_ukidanje_vlasnitva_srpske_pravoslavne_crkve_nad_crnogorskim_manastirima_i_crkvama/start/0

  Има ту покатоличених Срба Шестана,који су у једном периоду парлали и шиптаерски како су напустили православље,крсне славе..и сл. Даклесвој идентитет нису сачували па наравно да у складу са таквим шљамом гледају и другу да се упрљају као они.

  4. Mauro Petranovic [Montenegro] Bar
  26 Marko Percobic [Montenegro] Bar

  50. Ana Marija Schubert [Kanada] Toronto
  Шуберт је католик у ЦГ који ради на ватиканским пројектима за ЦГ,има га на нету..Хр заједница

  55. МИТАР МАТИЈЕВИЋ каже:
  Okupatori vratite oteto

  све и да неко доживљава као Никола 1918 као србијанску окупацију ЦГ,опет је Никола био и остао Србин,и није трубио о окупацији цркве,но да је она србска од светосавског оснивања до данас у континуитету то је неспорна истина. Тумор накнадни је ту комунизам и језуитизам.

  +++

  92 Slobodan Jovanović [Serbia] Beograd Jer je to vlasništvo države Crne Gore uvijek bilo!

  Овај накромански публициста живи у Биограду!!!

  +++
  97 Lav Lajovic [Finska] Podgorica

  овога малтешков витеза,папиног војника не треба ни коментарисати.

  +++

  130 Branka Tomanovic [Montenegro] Niksic

  а ЛАЗАР Томановић,премијер ЦГ је овако писао,као и Никола:

  О својој националној припадности је написао:

  „Залуд бих ја био Србин од најчистије крви и језика српскога, када би у мени била душа туђинска.”

  [3]

  „Кад смо јесенас ми Срби на приморју…”

  [4]
  https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80_%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

  +++

  итд..дакле не треба трошити ријечи,ови не знају шта раде јер су неуке будале а други поткупљени,нити их истина занима нити историју познају,али да су жртве језуитеских спиновања,то је једина и неспорна истина.Неки чак спинују за новац.

  • 0
   0

   150 zeljko jovetic [Montenegro] tivat Pa valjda je svakom jasno..Nase crkve otela je srpska patrijarsija..Moramo ih vratiti..ako mislimo da drzava opstane..Prvo Cetinje..a zatim svi ostali gradovi gdje su Crnogorci gradili svoje hramove..a poruka SPC na celu sa Amfilohijem..kupite prnje i gubite se iz nase drzave i nasih svetimja

   стара усташко језуитска прича срби су дошљаци и уљези а цгци нису у Тивту гдје је светосавско владичанство које су отровали Млечани па их историја учини да покупе прље и оду одакле су дошлине знам само да ли мисли и цр св Саве да уврсти у ЦГ НЕСРСБКЕ ЦРКВЕ,или ће то преименовати као што су католии цркве св петке преименовали у св ане широм србства.

   • 0
    0

    Ne moze se sa priglupim ljudima diskutovati vi kao da ste sa dva spali pa jeli dekretom kralja aleksandra CPC pripojena spc koja do tad nije ni postojala nego se oformila sjedinjenjem Makedonske Crnogorske ,karlovacke i Bosanske ….toliko ste priglupi da to do vas ne dolazi. Kakva crna Srpska Crkvena imovina u CG nikad nije bila niti ce biti….

  • 0
   0

   169 Aleksandar Abramović [Montenegro] Nikšić О АБРАМОВИЋИМА КРОЗ ИСТОРИЈУ САМО СВИ СВЕ НАЈГОРЕ ПИШУ ДАНАСС СУ ТО САЈЕНТОЛОГ АБРАМОВИЋ,БИВШИ ЛАЖНИ МИТРОПОЛИТ АБРАМОВИЋ,ПРЕТХОДНИК Мираша,санатанистичка „умјетница“Абрамовић,а кроз историју. БАЦКОВИЋ,цг 19.в., стр. 20. razbojnik Raka Novakov Abramovic…sta mu je gospodar obecao ako ubije Nikcevica. +++ СВ ПЕТАР ЦТ: Ево шта Свети Петар Цетињски пише Црногорцима 1819.г.

   стр.99. књига ИЗМЕЂУ МОЛИТВЕ И КЛЕТВЕ

   „…и суда ЦГ и БРЦКОГА… Чули сте што су судници учинили… што су имали Станоје Вуков и Марко Петров АБРАМОВИЋИ, зашто су на правду Божу УБИЛИ Мирка Јовова из Љешева Ступа, за то су им куће запалили и развалили… а Станоја и Марка не могу уФатити.. у коју пише и суде да Станоје и Марко АБРАМОВИЋ НЕ МОГУ БИТ ЦРНОГОРЦИ НИ У ЦРНУ ГОРУ СТАТ и који би их Црногорац уФатио и довео у руке суда земаљскога да му се дарује за оба цекинах и талијер 50. А ко би њих примио у своје племе или у кућу дочекива, да та Црногорац има бит ЋЕРАН КАКО И ОНИ и његово да се има узет и раздијелит по племенима. Који би доша да каже да сакрива у кућу своју Станоја и Марка Абрамовиће који Црногорац, тому ћемо дат цеклина 20… а АБРАМОВИЋИ СУ ВАЗДА ОДГОВОРНИЦИ ЗЕМЉИ.“ Цетиње 1.7.1819. ВЛАДИКА ПЕТАР

   Дакле проклетство Св. Петра је на овој фамилији који и нису Црногорци већ разбојници. Не пада ивер далеко од кладе. +++ ВИЦКО ЗМАЈЕВИЋ, 1736. винко краљевић, изабрана дјела вицка зм,2015. + грчким СРБИМА у Далмацији и Албанији…најбољи за њих калуђер +++АБРАМОВИЋ…+++ он је архимандрит. Био 2 пута у Русији..донио обрдне књиге. стр 152. и 149.стр. МОСКОВСКИМ ЈЕЗИКОМ СЕ СРБИ У ЦРКВИ КОРИСТЕ.Зазива у помоћ папу и РЕДАРСТВО ВЕНЕЦИЈЕ..СРБИ с Московљанима преко вјере удружени. +++србски бискуп++ би могао бити АБРАМОВИЋ..архмандрит..ужасни јеретик.. 1736.+++ Био Аврамовић у Москви па би сада по Далмацији да то шири…

   • 0
    0

    ПОСТАВЉА СЕ ПИТАЊЕ АКО ЈЕ ТОЛИКО ЉУДИ СА ЦЕТИЊА ПОТПИСНИКА ОВЕ ПЕТИЦИЈЕ,ГДЈЕ СУ ТИ ЉУДИ НА ЛИТУРГИЈИ КОД МИРАША??? дакле није им ни стало до тих цркава макар у искривљеној перцепцији..јер да им је до Бога и цркве црквица на ЦТ расколничка би била препуна а тамо је кадар ртцг ухватио сем мираша 3 вјернике,једну женску и 2 мушка!

    244 Darko Đurović [Montenegro] Cetinje Svaka pravoslavna država treba da ima svoju pravoslavnu crkvu, kao što to (valjda 4.) Vaseljenski sabora nalaže. Crkve treba vratiti državi da u njima služe Bogu i u interesu Crne Gore, a ne političkoj paravojnoj formaciji SPC. Vratimo ono što je bilo naše prije 1918.! дакле ако би сада србију распарчали на 13 дијелова,државица свака би требала имати своју пц?

    278 Radoje Jovanovic [Montenegro] Podgorica Vrijeme je da se vrati oteto. Zalosno je da jedna genocidna organizacija kao sto je to SPC polaze pravo na nase crkve i manastire СЛАЖЕМ СЕ ДА ОТЕТО ТРЕБА ВРАТИТИ,ДАКЛЕ ХИТНО ВРАТИТИ КАПЕЛУ НА ЛОВЋЕН И ВЕЛИКОСРБСКИ ДУХ ПЕТРОВИЋА И ЦРНОЈЕВИЋА ЦРНОЈ ГОРИ! Уосталом нико се не пита којеј је каратктера била црква у цг,дакако србског и само великосрбског,ко не вјерује нека чита мемоаре Митрофана Бана или писма Петра Првог…или шта год друго из тих времена.

    285 Vladan Golubovic [Montenegro] Podgorica Ovo je bila velika nepravda i pravno nasilje nad državom Crnom Gorom, nad njenim institucijama i narodom. SPC nikad prije nije bila vlasnik crkvene imovine u Crnoj Gori, već su to bili država, CPC i građani koji su podizali crnogorske crkve i manastire. ЦГ није било ни у заметку под тим именом када су ту биле светосваске епархије…

    307 Saša Ćetković [Montenegro] Podgorica Crnogorsko Crnogorcima ОК ВРАТИТЕ ОНДА СРБИМА БРДА, ПРИМОРЈЕ,ЗЕТУ И ХЕРЦ СВ САВЕ…А И ТАКВА МАЛА ЦГ БИ ОСТАЛА ВЕЛИКОСРБСКА…јер прије комуниста нема несрбских цгца.

   • 0
    0

    322 Vesna Spadijer [Australija] Sydney не чуди да је побјегла из ЦГ а глуми патриоту,као и Зоран Раићевић у Торонту. ЦГ вазда били и остали примитивци,нема са тим будалама само Амфилохије проблеме но и св Петар некада: „Ја сам одавно видио да овдје живјети не могу и ево дође вријеме да се од силе Цетињске под старост бјежим из Цетиња. Јучер ударише Бајице на чељад доњекрајску пред манастир, која носаху жито у млин, скочише моји људи и не дадоше да жито узму. Ту су пушке натезали да ове наше побију. Иза тога се зађе бој међу Бајицама и Доњокрајцима за цијели дан, неки Доњокрајци у Влашку Цркву, а Бајице около цркве и на сваку страну око Доњега краја. Чељад која бјеху у млин пошла не смију се дома вратит, закумила наше момке да их проведу до кућах… а кад дошли мимо цркве на вељу ливаду, сретну их Бајице и убију у њихове руке једну ђевојку Шпадијерову, која је панула мртва на њихове ноге и хаљине окрвавила. Кажу ми да су и шиљеж и козе црковне узели, које смо предали на зимницу у Доњи Крај. Сад помислите је ли могуће ово трпјети. Да међу Турцима живим, не бих толики зулум трпио, колико трпим од Црногорацах. Зато ви пишем нека знате, ви и остали Катуњани, да ово ни под који начин подносити не могу, него хоћу бјежат, но без вашега и осталијех Катуњана знања нијесам ктио бјешати у Ријечку оли Црмничку нахију или на другу страну, да не речете јере сам кријући побјегао… На Цетиње 21.11.1823.ВЛАДИКА ПЕТАР.” https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80_I_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B_%D0%8A%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%88#%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8

    • 0
     0

     Иза скривених,који нису хтјели оставити име и презиме не знамо колико је тзв Хрвата,Шиптара, Бошњака…али евога и једнога муслимана:

     346 Samir Muratovic [Montenegro] Berane

     Не знам само да ли мисли да треба да врати себи и вјеру предака?

     +++

     да ли ти сви који то пишу само на латиници сматрају да је исправна одлука да се ЦГ врати историјско писмо,само ЋИРИЛИЦА??? е,то не,ту их истина и правда не занимају,нити какав континуитет као што их и у случају цркве не занима великосрбски њен континуитет но само глупост и дисконтинуитет,из наметнуте пропаганде посматрати прошлост,садашњост и будућнст! Мувља памет како је Амфилохије исправно за те биједнике рекао!

     +++

     386 Hermina Adamić-Flinta [Hrvatska] Zagreb ОВАКО СУ МУСЛИ СКУПИТИ И 10.000.0000 ПОТПИСНИКА ПЕТИЦИЈЕ…а држављани ЦГ нису имали право да се изјасне о државном статусу ЦГ,јер не би било повољно по њихов издајнички циљ.дакле вратимо право држављанима да гласају о државном статусу ЦГ па да видимо да ли они то желе или не,а онда криминалом остваре одвајање,па би даље да отимају и одвајају…једно зло повлачи друго,предвиђам крвави рат у цг.на једној страни сви дволични изроди са разним вјерама,идентитетима притворним и идеологијама против оних чистих као суза,ПРАВОСЛАВНИХ ЦГ СРБА,СВЕТОСАВАЦА.

     +++

     400 Boško Šegrt [Češka Republika] Prag …zbog toga što je SPC u CG okupatorska crkva, zbog toga što su uzurpirali objekte od nacionalnog, vjerskog i duhovnog značaja za CG narod…a tih razloga je dalnjih hiljade. ЂАВОЉИ ШЕГРТ БИ НА ЛАТИНИЦИ О ЦРКВИ КОЈА ЈЕ ПОЗНАВАЛА САМО ЋИРИЛИЦУ А ИСТА ЈЕ ШТАМПАЛА НА ЦЕТИЊУ 1494 ДА ЈЕ НЕМАЊА СВЕТАЦ ЦРВЕНО СЛОВО А ЊИМА ЈЕ НА ЛАТИНИЦИ он окупатор…

     +++

     411 Dragan Pelevic [Švedska] Göteborg Serebaljska crkva je OKUPATORSKA zla vojnoimperijalna institucija koja sije zlo dje godj je klicu zametnula ! Na celo sa L Dzeneralom ristom ristaljom sotonom radovicem !!! чувени поремечени педер из Шведске који је задужен за интернет фалсификате и сатанизацију Амфилохије…само такве гремлинске сподобе као Јовановић из Бгд или овај и јесу стубови гремлинског новоцг језуитског сатанистичког идентитета цг…са историјом и поштењем то везе нема али са лудницом и криминалом итекако има.

     +++

     Овај је најискреније изнијео срж милогорства… 422 Ante Pavelić [Hrvatska] Jasenovac Podrška dukljanskoj braći

     +++

     432 Osman Destanovic [Njemačka] Gutersloh Podrška CRNOGORSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI, da se vrati sve što joj pripada ПОТОМЦИ ПОТУРА ИЗДАЈНИКА ВЈЕРЕ САСВИМ СУ НА ИСТИМ ТАЛАСНИМ ДУЖИНАМА СА КОМУНИСТИЧКИМ ИЗРОДИМА..како првоме није стало до цркве тако ни другима али заједно им је стало до србомржње.

     435 Vesna Malovic [Hrvatska] Rijeka МАЛОВИЋИ ПОКАТОЛИЧЕНИ СРБИ ШЕСТАНИ,а покушали су их пошиптарити па да није било Николе и то би сасвим било довршено,па би сада слао подршку великој албанији а не би био малоВИЋ,но МАЛАЈ и сл…као овај: фра винко малај. http://www.buzuku.info/Arkivi/Buzuku10/Personalitete.htm

     +++

     a evo kako je Vicko Ymajevi’ pisao o vladikama Danilu i Savi> са једнаком мржњом као сви ови изроди према спц у цг,једнако он према православљу и скендериско приморском митр Данилу,и цг,скенд,прим Сави,који и носи име по св Сави србском,као и безброј других Приораца,Брђана,Цгца,Херц св Саве,Зећана тада и раније..уосталом цр св саве у Тувту,Ераковићима или Савина,као и други назви брда,и мјеста то доказују…

     +ВИЦКО О САВИ ПЕТР:+СРБСКИ ЦРНОГОРСИ ВЛАДИКА,који је утврдио катедру у Паштровићима,у Москви је тренутно..вратиће се са златом да нашкоди католицима.. новом надбиксупу неће ндостајати нове обвезе СА СРБИНОМ..Бубић брат од тог бубића заповједник Будве..неки надђакон КО жели изнијети БИСКУПСТВО ИЗ БАРА+++Вицко се не слаже.. 1744. 166 СТР.

     +++

     Вицко је сретан што је успио у Турској, АЛИ МУ ЗАДАЈУ БРИГЕ ШИЗМАТИЦИ, посебно у његовој, Барској бискупији. Он се осврће на ЊИХОВОГ ВОЂУ, БИСКУПА ИЗ ЦЕТИЊА. ОВАЈ ПРОТЕЖЕ СВОЈ УТЈЕЦАЈ И НАД КОТОРОМ. ОН НЕМА ОДГОВАРАЈУЋЕ ЗНАЊЕ РАЗМЈЕРНО СВОЈЕМ ПОЛОЖАЈУ, А ПРОТИВНИК ЈЕ РИМСКЕ ЦРКВЕ. Након својег дјеловања против монсињора Драге (КО бискуп Марин Драго Которанин) у Которској бискупији, он се окренуо против Вицкове, Барске бискупије. С оне стране Барске бискупије, која је турска поданица, ВИЦКО СЕ ЛАКШЕ НОСИ СА СХИЗМАТИЦИМА +++ЈЕР МУ У ТОМ ПРИПОМАЖУ ТУРЦИ+++. У мјесту Паштровићи има неколико католичких кућа. То је пучанство Републике Венеције. Споменути ЦЕТИЊСКИ СХИЗМАТИЧНИ БИСКУП хтио је отети капелицу која је грађена прије неколико година. За то, као и за будуће неугодности, Вицко се обратио угледу пресвијетлог господина генерала…“ Ператс 28.2.1704.

     52. шизматици,немири и БД И КО.СВЕ ЗЛО ОД 3 ВЛАДИКА..2 су под Венецијом,златом богати па купују католике..ДРЗАК И НАЈОПАСНИЈИ ЈЕ ЦТ БИСКУП,ОН ЈЕ ТУРСКИ ПОДАНИК+++има превласт над Цгцима и Жупљанима-Грбаљ..КО,БР,БД шизматици му сљепо покорни…53.БД и Петровац у барској бискупији..попови шизматици неписмени..укорјењени у мржљи на католике,прије би били Турци но католици.. из СРБ РУКОПИСА ореведено на талијански.

     ++Патријарх СРБ Калист је ГРК, снагом турака је оно што јест.АРСЕНИЈА… који је пореметио дотадашњи уобичајени начин избора патријарха,од њега тј Калиника ОТУЂЕЊЕ. ДО ТАДА СУ САМИ СРБСКИ БИСКУПИ,УВИЈКЕ СВОГ СУНАРОДЊАКА, БИРАЛИ ПАТРИЈАРХА…Калиника нису хтјели признати за патријарха ни након смрти Арсенија,претходника. Да овај буде признат од подређених србских митрополита…ПОСЉЕДЊИ МЕЂУ ОВИМА БИО ЈЕ БИСКУП ЦЕТИЊСКИ,ЧУВЕНИ ШИЗМАТИК,који му је тек јануара 1708. изразио послушност. Увео га је у своју бискупију,пришапнуи да посјети православце Венеције,није добио одобрење,па је љут.пријети осветом католичких мисионара Алб,Срб,Мк и др који нису домачи..шизматичко лицемјерје без скромности..

     УСТАШЕ У ЦГ НЕ БРИНЕ ШТО ЈЕ КОТОРСКА БИСКУПИЈА ПОД СПЛИТОМ А НЕ БАРСКОМ НАДБИСКУПИЈОМ…ДАКЛЕ ВЈЕРСКИ ДИО ХРВАТСКЕ..А БРИНЕ ИХ ШТО ЈЕ СВЕТОСАВСКА ЦР У ЦГ ТУ ИАКО ЈЕ И ОД ЦГ СТАРИЈА.АИ ЦГ ЈЕ БИЛА ВЕЛИКОСРБСКА И ЦРКВА У ЦГ СВЕ ВРИЈЕМЕ

     30.СТР. против патр.КАЛИНИКА из Пећи и ЦТ бискупа.

     ПИСМО 39. Московски цар за унију са Римом..писму ПАТР СРБСКОГ његовим бискупима у СК и ЦЕТИЊУ..

     58. бискуп Корчуле..непредвиђени покрети схизматика..од јуна 1712 у Боки МИХАИЛО МИЛОРАДОВИЋ родом из Херцеговине..Био у Влашкој,везе са Москвом..Донио писма моск.цара схизматичком клиру и СРБСКОМ НАРОДУ ЦРНЕ ГОРЕ, ХЕРЦ, АЛБ.. дакако Винко Краљевић овдје србско име које стоји у тал.оригинали ИГНОРИШЕ да се не види да Вицко Цгце сматра Србима! Вицко шаље пријевод 1 листа. ШИЗМ. БИСКУП СА ЦЕТИЊА позива пук на побуну у име Москве..+++ШИЗМАТИЦИ ЗА КАТОЛИКЕ ОПАСНИЈИ ОД ОСМАНА,ОПАСНОСТ ОД МОСКОВСКЕ РЕЛИГИЈЕ+++Вицко спречава алб катлике да у то не улазе..ипак православци нису побиједили..порасла освета скизматика према њему,што је нормално јер знају да он ради у корист Турака а ПРОТИВ ПРАВОСЛАВНИХ…он познаје ИЛИРСКИ ЈЕЗИК,дакако не пипе у ориг хр али Винко трпа хр име у заграду…1712.

     78. бискупство цр у КО упражљено,црква у опасности.ОПАСНОСТ ОД ПРАВОСЛ.БИСКУПА СА ЦЕТИЊА,који распростире надлежност над ЦГ.ОВАЈ ЈЕ „НЕПОМИРЉИВИ ПРОТИВНИК ЛАТИНСКОГ ИМЕНА!…Свјетовна власт га подноси због околности рата..То он злоупотребљава тако што шири православље у КО и БД.о ТОМЕ вИЦКО ЈАВЉА рИМУ..1716.

     ++ ДАНИЛО,БИСКУП ЦЕТИЊСКИ ИМАО ПРОЦЕСИЈУ ТЈ ЛИТИЈУ У КОТОРУ па је то као њему скандал..Није заслуга Будве но Вицка што је Данилу оспорена градња велике цркве у Будви..Православци вребају Леонија.Аутор је замолбе проблематични ПЕТАР МАРКОВИЋ,који је удружен са бискупом цетињским.. (то је ркц поп Будве чија се сестра удала за православца а он нема ништа против) +++ 83. МИСИОНАР за МК.Преко њега обраћење православних..не познаје ИЛИРСКОГ ЈЕЗИКА,без знања тог језика нема мисије..и обраћења.. 1718

     ДАКЛЕ КАТОЛИЦИ БРАНИЛИ ЦРКУ ПРАВОСЛАВЦИМА У БУДВИ А САДАБИ ТИ ИСТИ ДА СЕ СПЦ ОДУЗМУ ТИ ХРАМОВИ И ДАЈУ УНИЈАТСКОМ МИТРОПОЛИТУ МИРАШУ…ХАХАХХА…

     ПА ТРАДИЦИЈА ЈЕ ТУ НЕПОМИРЉИВОСТ СА КАТОЛИЦИМА,а нова традиција као љубави је само у заједничкој мржљи према србству.и тпадништу од истога.

     84. Цр у БД подложна конгрегацији за ширење вјере у Риму,зато је сачувана од зла што је могла угасити сваку искру ркц у граду.ОПАСНОСТ ОД ПРАВОСЛАВАЦА.БИСКУП ЦЕТИЊСКИ увијек је бич овим католицима и ПОСЕБНА ВИЦКОВА МУКА..Бискуп Данило путује у Венецију да добије одобрење за градњу цркве у БУДВИ.Вицко се противи..Вицко утицајнији..При повратку Данило се одлучио ОСВЕТИТИ ВИЦКУ ЗА ОВО..нема пара за прелате и мисионаре.. 1718.

     89. Вицко тражи помоћ папе због пустошења Барске бискупије што ју је захватило након ратног пожара..Тиоме криви православци који су Османе изазвали на освету према храмовима и олтарима 1719. +++ 90. Бару треба помоћ након рата..невоља дјеловањем схизматика..ОПАСНИЈИ ПРОТИВНИЦИ ОД ОСМАНА..+++ПОРТА ПОСЛАЛА ПРАВОСЛ.ВЛАДИКУ ДА ИСКЉУЧИ СПОРНОГ ВЛАДИКУ СА ЦЕТИЊА..да тамошњи пук улчине вјернијима,те да усади већу одбојност према латинском имену.ОТПОР ВЛАДИКЕ ЦЕТИЊА,НЕ ДАЈУ том владици дошљаку да уђе у ЦГ.У близини ЦГ у Барској биск,новопослани бискуп ради отворено против ркц.1719.

     108. СРБСКА ЈЕРЕС унешена преко срб калуђера, за вријеме прошлих ратова дошли у Далмацију из Босне и Србије.кривовјерје предају не само Србима но и католицима сељацима..Порта отворена СРБИМА..допушта да спц умножи бискупе у пограничним подручјима..истовремено изабарна 3 за ЦГ,БАРСКУ И СКАДАРСКУ бискупију у Албанији и 1 за Далмацију с насловом митрополита… ДАКЛЕ СРБСКИ ПАТРИЈАРХ ЈЕ ПОСТАВЉАО МИТР.НА ЦЕТИЊУ…КАО И ДАНАС…

     писмо 111. ++ прије одласка из ХН он је био у ЦГ на састанку +++ТРОЈИЦЕ СРБСКИХ ВЛАДИКА+++својих Морлака… 1720.

     112. бавио се искључењем јеретика СРБИНА владике ХН, вратио се на тло Далмације..прије тога тај владика био у ЦГ на састанку са 3 СРБСКИХ ВЛАДИКА… овај владика не би био тако смион да га не штити власт виша,1720.
     156. БУДВА град граница Венеције.Турци га нису освојили.Увијк су га гађали ШИЗМАТИЦИ који га окружују са свих страна…+++ИЗВАН ЗИДИНА ГРАДА НЕМА ДРУГОГ ОБРЕДА ДО РАСКОЛНИЧКОГ СРБСКОГ+++Он је у зидине града уведен потакнут силом прошлог рата и подбадањем ПОДМУКЛОГ ВЛАДИКЕ ЦЕТИЊСКОГ који је само једну миљу даље од овога града,Можда мисли на Стањевиће..Хтјели од власти добтии дзволу да у Будви граде храм..Нису исполсовали. 1724.

     233.умро каноник МИОЧЕВИЋ из Скрадина..Драгу посветити..у Далм најизмученија и најсиромашнија је бискупија у КОТОРУ..Муке им нанијели ПОДМУКЛИ ЦГ ШИЗМАТИЦИ,непорљиви противници ркц..онај опаки и подмукли нараштај. 1743. Монтенегрини шизматици

     А ДАНАС НЕКИ ПОТОМЦИ ИСТХ МОНТЕНЕГРИНА РАДЕ СТВАРИ ЗА КОЈЕ ИМ ИСТИ НЕПРИЈАТЕЉИ ПРЕДАКА КАТОЛИЦИ АПЛАУДИРАЈУ!

     Себи приписујем као заслугу што на том списку нема Мирослава осовића јер сам се доста посватио демантовању његових заблуда и човјека је већ прихватио истину само ваљда још не смије признати да је цг Србин! Исти тај Мирослав који је писао о бизарним свецима спц нпр сада брани Митрополита Амфилохија да не треба да га се тужи за говор мржље када је поредио волове са воловима…

 5. 0
  0

  Ovi potpisnici peticije bolje da provjere sto Miras cini s novcem , koji svakog mjeseca dobija i zasto je sve manje pristalica toj grupici takozvane cpc debelo finansirane od svake ale i vrane.

 6. 0
  0

  Mislim da je to sve puklo u Crnoj Gori.
  Treba biti realan i vidjeti činjenicu kao i sa muslimanima.
  Ne žele biti srbi niti išta šta je povezano sa Srbijom ili sa srbima.
  Ne možemo nikoga ubjediti šta da budu. Trebamo čuvati i ono malo što imamo od nestanka.
  Ko je priznao Kosovo i Metohiju ko je bio za odcjepljenje državne zajednice Srbije i Crne Gore. To je bila Crna Gora. I neka je tako ako žele neka bude tako. Naše svetinje treba čuvati a ostalo neka rade šta hoće njihova je zemlja u većini su. Možda grešim al je moje mišljenje takvo.

  • 0
   0

   Moravac, na referendumu nije bilo dozvoljeno glasanje ljudima koji su rodjeni u opstinama u Crnoj Gori a imali su prebivaliste u tom trenutku u opstinama u Srbiji, a takvih je bilo vise od 260.000 ako se ne varam u tom trenutku.

   Da ja tebe pitam kad si tako pametan i olako lomis preko kolena, zasto meni nisu dozvolili da glasam kao jednom od tih ljudi ako je taj referendum imao direktan uticaj na mene, moj zivot (npr. moje drzavljanstvo izmedju ostalog)?

 7. 0
  0

  Na mene je među svim ovim bezumnicima i nadasve bezbožnicima najviše ostavio dojam potpis nekoga tko je odabrao „časni“ pseudonim „Ante Pavelić“, kao mjesto odakle šalje svoju poruku punu „ljubavi“ naveo Jasenovac, a sve to uz komentar „podrška dukljanskoj braći“! Prekrasno!

 8. 0
  0

  Mirko, nisam pametan niti sam hteo nekoga da uvredim. Oprosti.
  Ja sam iz Banja Luke, ništa nam ne pomaže kad kažemo za bošnjake da su prije bili srbi. Više neće da budu a da smo kao narod bili složni možda nebi se nikad desila ta otcepljenja.

  • 0
   0

   Nema vredjanja samo treba promisliti pre nego sto se nesto kaze(pogotovo o tako bitnoj temi). Ti bi kao Srbin iz Bosne trebao to bolje da razumes. Srbima je sad teze u CG nego bilo gde na balkanu osim mozda na KiM, a to sto si ti rekao ih gura u istu vrecu sa ovim govnima sto vode CG danas. Kao kada bi ja sad rekao: eto Bosnjaci nece vise da budu Srbi treba to da prihvatimo i kazem eto sad je to druga drzava nek naprave i Dzamahiriju ako hoce sad od nje, i time staviti i tebe (Srbina iz Bosne u istu vrecu sa Alijom Izetbegovicem) a popisati se na sve Srbe koji su ostavili kosti sirom BiH kroz istoriju. Nek bude ko sta oce ja mu ne branim, al nek ne prica meni sta sam i sta mi je djed bio, i jos bitnije nek mi ne otima djedovinu. Pozdrav!

 9. 0
  0

  Peticija nije sramna, ali jeste sramno da tuđinska organizavcija raspolaže dobrima države Crne Gore stečena na nezakonit, podao i lopovski način.

 10. 0
  0

  Kojo, sve što vi „dokleo-nacisti“ kažete je laž, falsifikat i besmislica tako da niko u CG osim vas vas to ne može da govori, a vi ste statistički beznačajna kategorija!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here