Насловна Политика Спутњик: Београд је могуће мјесто првог званичног састанка Трампа и Путина

Спутњик: Београд је могуће мјесто првог званичног састанка Трампа и Путина

2
ПОДИЈЕЛИ

Агенцији Спутњик је наговијештено са више страна да се први званични састанак Предсједника Трампа и Путина може догодити управо у српској престоници.

Како су навели, да је ова идеја добра за Спутњик су потврдили Живадин Јовановић, бивши шеф југословенске дипломатије, и предсједник организације „Ист вест бриџ“ Јован Ковачић.

„Рачунајући да постоји расположење и у Вашингтону, мислим да та идеја да не би била спорна за председника Путина. С друге стране, не видим ни зашто не би и Доналд Трамп, који је рекао да Америка више неће мењати режиме и спроводити обојене револуције, као место свог првог сусрета са Путином узео једну земљу која је била прва жртва такозваних смена режима или обојених револуција“, пита Јовановић.

Ковачић томе додаје да би такав сценарио био идеалан.

„То и јесте улога Србије коју ми заговарамо одавно да буде тај мост између Истока и Запада. Србија има не само искуство у борби против тероризма, него има и шта да понуди Западу, а то је да буде стожер мира у региону“, објашњава он.

Ковачић додаје да ако би се Србија тако позиционирала као партнер од повјерења српски рејтинг би отишао горе.

„Зато има пуно логике и политичког резона да Србија буде домаћин једног таквог сусрета, јер у Европи нема бољег места за то“, закључује саговорник Спутњика.

Агенција подсјећа да су се Џорџ Буш Млађи, бивши предсједник Америке, и Владимир Путин, предсједник Руске Федерације, први пут видјели у Словенији.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here