Насловна Политика Спутник: Битка за доњецки аеродром почетак рата већих размјера

Спутник: Битка за доњецки аеродром почетак рата већих размјера

0
ПОДИЈЕЛИ

Vojnik-u-Donjecku

Уколико украјинска војска заузме доњецки аеродром то ће означити почетак рата већих размјера, указује данас агенција Спутник.

Имајући у виду изузетну војно-стратешку важност доњецког аеродрома, његова окупација од стране кијевске војске ће, изгледа, служити као знак рата већих размјера у садашњости или у најскоријој будућности„, објашњава Спутник, преноси Глас Русије.

Агенција указује да ће украјинска војска, уколико заузме аеродром, моћи да добија стално појачање у људству и техници што ће јој омогућити, између осталог, да се врати бомбардовању кластерном и фосфорном муницијом на територији ДНР и ЛНР, укључујући и бомбардовање становништва.

Управо зато су, додаје Спутник, дејства устаника на аеродрому „обазриво одбрамбена“.

Агенција подвлачи да стање „замрзнутог конфликта“ није ишло у прилог ни Кијеву, ни Вашингтону: они су желели да што је могуће прије униште устанике и да у Источној Украјини неутралишу отпор власти која се учврстила током Евромајдана.

Спутник сматра да ће Кијев „прије или касније“ покушати да искористи заузете позиције како би се „једном заувијек“ избавио од опозиције. То на крају може довести да се ратна дејства одвијају у непосредној близини руске територије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here