Насловна Друштво Спријечено кријумчарење оружја и дроге из БиХ у Загреб

Спријечено кријумчарење оружја и дроге из БиХ у Загреб

0
ПОДИЈЕЛИ

Државна агенција за истраге и заштиту (Сипа) у БиХ саопштила је да је у акцији „Сунце“ ухапсила четири особе и заплијенила већу количину дроге и оружја, чиме су спријечене двије испоруке оружја и дроге у Загреб.

Како преноси Н1, шеф Одсјека за борбу против организованог криминала Сипе Вахидин Шахинпашић рекао је да је у акцији, која је изведена јуче, заплијењено близу десет килограма експлозива ТНТ, намијењеног за продају на илегалном тржишту, 120 килограма живе упаковане у алуминијским боцама, четири аутоматске пушке, спорогорећи штапин за експлозив, детонаторске каписле и већа количина стрељива.

Поред тога, заплијењено је и 9,5 килограма марихуане, 3 килограма „спида“ и 300 грама хероина.

Из Сипе су навели да је дио оружја пронађен у два возила која су се кретала према Хрватској, док је остатак пронађен на седам локација које су претресене. Једна од ухапшених особа је држављанин Србије, који није имао пријављен боравак у БиХ, док се за двије особе, највјероватније поријеклом из Хрватске, и даље трага, наводи Н1.

Према прикупљеним доказима, осумњичени су као дио организоване криминалне групе, који су од 2014. године до данас учествовали међународном кријумчарењу и продаји оружја и експлозива, као и опојних дрога.

Шахинпашић је одбацио могућност да су ухапшени повезани са тероризмом. и нагласио да је акција „Сунце“ само једна од седам акција, колико их је проведено у последњих мјесец дана и у којима је ухапшено 39 особа.

Једна од тих акција је и акција „Дамаск“ у којој је у шуми у околини Зенице ухапшена једна особа која се вратила у БиХ са сиријског ратишта, подсјећа Н1.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here