Насловна Друштво Спрема се масакр као у Куманову

Спрема се масакр као у Куманову

2
ПОДИЈЕЛИ

На само десетак километара од границе са Србијом и педесетак километара од Врања, у македонском месту Липково у наредним данима могло би доћи до новог жестоког сукоба групе албанских терориста са снагама полиције и војске владе у Скопљу.

islam

Уочени су покрети већих македонских јединица према том подручју и само је питање тренутка када би могло доћи до оружаног конфликта попут оног у Куманову, кажу добро обавештени извори.

– Група наоружаних екстремиста, углавном ветерана ОВК блиских некадашњем ратном команданту, а сада лидеру Алијансе за будућност Косова Рамушу Харадинају, пре двадесетак дана је дошла са Косова и Метохије на то подручје и ту су формирали војни камп. С обзиром на то да Македонци доводе јаке безбедносне формације на то подручје, конфликт је врло могућ, а овога пута би био још опаснији, пошто је Липково удаљено само 20 километара од Прешева.

Место је одабрано јер се налази на самој тромеђи Македоније, централне Србије и Косова и Метохије, а од око 25.000 становника, 99 одсто су Албанци, уз 350 Срба и само око 150 Македонаца.

Група од неколико десетина екстремиста у Македонију стигла директно из Гњилана, а као центар њиховог окупљања означен је хотел у том граду откривајуизвори блиски безбедносним органима.

Да терористи планирају да изврше неколико напада у прешевској долини и на северу Косова, недавно је потврдио и генерал Момир Стојановић, бивши први човек ВБА и актуелни председник Одбора за контролу службу безбедности.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ovako će uskoro biti u Ulcinju, Tuzima, Plavu, Gusinju, Rožaju, Petnjici, ali i u prigradskim naseljima Podgorice, Bara, Bijelog Polja! Ne mogu se sa „đavolom saditi tikve“, a da ovaj ne dođe da „pokupi ljetinu“!

  2. 0
    0

    Још у Црној Гори нису свјесни те опасности.Секу туре-( @istina) и слични само чекају знак.Видјели сте шта су урадили у Поточарима.Сада то полако преносе и на спортске терене.Сукоб навијача сарајева са Пољским навијачима а јуче су ти исти сарајевски навијачи били каменовани у Прагу!!?? Чак и пословично мирољубиви Чеси у једној од најкултурнијих престоница Европе су препознали вехабијско зло.Тај вехабија [email protected] istina у јучерашњм коментару на овом порталу је затражио да се исели из Црне Горе 30 % изјашњених Срба .То је почетак.Шта је следеће….????

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here