Насловна Насловна Споразумом са лажном државом Косово Црна Гора издала саму себе

Споразумом са лажном државом Косово Црна Гора издала саму себе

5
ПОДИЈЕЛИ

bulajic-strahinja

Прије потписивања и доношења споразума о државној граници са лажном државом Косово Скупштина Црне Горе није консултована, исто као што није консултована 2008. године, када је Влада Црне Горе признала ту лажну државу, саопштио је потпредсједник Нове српске демократије Страхиња Булајић.

Он је „Дану”, уочи данашњег потписивања споразума о граници између Црне Горе и Косоча, пред самит лидера региона и ЕУ у Бечу, рекао да је нејасно како ће владе Србије и Црне Горе потписати међусобни споразум о државној граници.

Већ успостављени континуитет рушења и ударања у темеље традиционалне, петровићевске, његошевске Црне Горе, овим чином се само наставља. Таквим дјеловањем Влада никоме не наноси штету до Црној Гори, њеној прошлости и самој себи. Црна Гора, која је настала и стасавала на косовској легенди, на Милошевој сабљи и Лазаревом опредјељењу, издала је саму себе. Јасно је да ово више није Црна Гора“, констатовао је Булајић у изјави за „Дан”.

Milo Djukanovic-Hasim Taci

Како је саопштио, данашњим чином у Бечу Влада Црне Горе ће ову земљу, за још један велики корак, приближити сопственом моралном и духовном крају.

Објаснио је да се ради о издаји 1999. године и разбијању заједничке државе, затим о признавању лажне државе Косово, али и о увођењу такозваних санкција Русији.

Нејасно је како ће након потписивања у Бечу владе Србије и Црне Горе потписати међусобни споразум о државној граници. Ако Влада Србије заиста не признаје лажну државу Косово, коју ће онда границу потписати са Црном Гором до Меховог крша или неку другу? Или ће можда после потписивања у Бечу амбасадор Црне Горе у Србији бити персона нон грата, а односи Србије и Црне Горе захладњети“, пита се Булајић.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Bulajicu, zasto ne komentarises jucerasnji sporazum koji je, u ime matice, potpisao srpski drzavni vrh – sa „laznom drzavom Kosovo“? Odmah pored potpisa srpskih zvanicnika, stoje potpisi „terorista i trgovaca organima“, zar ne?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here