Насловна Политика Спор Хрватске и Словеније: Понуђене оставке

Спор Хрватске и Словеније: Понуђене оставке

0
ПОДИЈЕЛИ

Словеначка заступница пред Арбитажним судом за решавање границе између Хрватске и Словеније Симона Дреник јутрос је писмено понудила оставку, пише Јутарњи.хр.

zastave

Портал 24.ур такођер преноси, неслужбено, да се словеначки судија Јернеј Секолец искључио из поступка. РТВ Словенија је објавила да је Секолец већ поднео писмену оставку председнику Арбитражног суда у Хагу.

Премијер Словеније Миро Церар је за послеподне најавио седницу парламентарног одбора за контролу обавештајних служби. Иако је отворено рекао да није имао никаквих информација о разговорима, све је већи притисак да због овог скандала оставку морају дати и премијер и министар спољних послова Карл Ерјавец.

Подсетимо, медији су јуче објавили да је Хрватска изгубила гранични спор са Словенијом и да ће најмање две трећине Пиранског залива припасти Словенији. Наведено је и да су Словенци активно лобирали код судија Арбитражног суда да се пресуди у њихову корист. Спомињу се транскрипти из којих се може закључити да је Словенија добила спор већ у раној фази.

„Вечерњи лист“ је објавио да поседује транскрипте разговора словеначког члана арбитражног суда Јернеја Секолеца и словеначке заступнице пред судом Симоне Дреник из Министарства спољних послова у којима се види како јој је Секолец преносио детаље из поверљиве дискусије председника суда и осталих арбитара.

Медији се данас питају да ли је на помолу „Балкански Вотергејт“?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here