Насловна Поглед Шпигл: Ђукановић води земљу као приватну фирму уз помоћ ортачке клике

Шпигл: Ђукановић води земљу као приватну фирму уз помоћ ортачке клике

0
ПОДИЈЕЛИ

У ауторском тексту Кеноа Ферзека дописника немачког листа „Шпигл“ из Будимпеште наводи се да „црногорски владар“ Мило Ђукановић води земљу у НАТО и сматра се гарантом стабиности, иако води земљу „као приватну фирму, заједно са породичном и ортачком кликом“, пише Шпигл.

Надаље, премијер Србије, Александар Вучић је окарактерисан као парадни пример ауторитарног и популистичког лидера у региону који све више скреће са пута демократије.

„Бивши министар пропаганде диктатора Милошевића с гуштом наступа као апостол помирења у региону Западног Балкана“, наводи Ферзек.

Како преноси Дојче веле, немачки лист констатује да у свим земљама Западног Балкана владају ауторитарни политичари и корумпиране клике, које све више окрећу леђа демократији и владавини права.

Ферзек даље констатује да се, „у клими умора ЕУ од проширења“, у међуврмену етаблирао прећутни мото: „Реалполитика, уместо владавине права“.

Немачки лист додаје и да је дугогодишњи македонски премијер Никола Груевски потребан у „менаџменту избегличке кризе“, јер је Македонији намењена улога „бедема“ ка Грчкој.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here