Насловна Мозаик Специјална награда за режију филму „Духовна поетика оца Лазара“

Специјална награда за режију филму „Духовна поетика оца Лазара“

0
ПОДИЈЕЛИ

Режисер др Радослав Т. Станишић вратио се са недавно завршеног Вива филм феста у Сарајеву као добитник Специјалне награде за режију. Ова награда припала му је за документарни филм „Духовна поетика оца Лазара“, за који је Станишић писао и сценарио по књизи „Положи наду на Господа“ игуманије Манастира Ћелија Пиперска Јелене Станишић. Филм је и снимљен као продукција овог манастира.

Станишићев документарац „Духовна поетика оца Лазара“ био је једини представник из Црне Горе. На Вива филм фесту било је пријављено 2.139 филмова из 120 земаља, а Станишићев филм био је изабран од званичне селекције међу 123 филма у четири категорије; екологија, религија, туризам и омаладински документарни филм.

У опису филма на сајту Митрополије стоји да као што се не може сакрити град кад на гори стоји, тако ни долазак оца Лазара (Аџића) није могао ни трена остати непримијећен. Својим присуством привлачио је вјернике, случајне и радознале пролазнике. Богослужио је у Манастиру Острог и у Манастиру Ћелија Пиперска који је осамдесетих година обновио из полурушевина. Отац Лазар је мало причао, али оно што је говорио зрачило је неизрецивом љубављу коју је носио и давао свима. Како је казао митрополит Амфилохије, отац Лазар је био златно крило Митрополије црногорско-приморске.

(Преузето са сајта Митрополије црногорско-приморске)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here