Насловна Политика Шпанија и Мали неће подржати пријем Косова у Унеско

Шпанија и Мали неће подржати пријем Косова у Унеско

0
ПОДИЈЕЛИ

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић имао је одвојене сусрете са шефовима дипломатије Шпаније и Малија, који су истакли да те две земље не мењају став о Косову, као и да неће подржати његов пријем у Унеско.

dacic

Ивица Дачић се најпре састао са председником Сената Шпаније Пио Гарсијом Ескудером и са својим колегом министром иностраних послова Шпаније Хосеом Мануелом Гарсија-Маргаљом, саопштило је Министарство спољних послова.

Након разговора, Дачић је истакао да је Шпанија пријатељска земља која потпуно разуме питања и проблеме територијалног интегритета и сепаратизма и да је још једном потврђена наша велика приврженост принципима међународног права.

„Шпанија је поновила да неће мењати став о Косову и Метохији, да се залаже за евроинтеграције Србије, као и да се заједно припремамо за обележавања јубилеја који је следеће године, а то је 100 година дипломатских односа Србије и Шпаније“, рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије, који у Мадриду учествује и на састанку на високом нивоу Комитета Савета безбедности УН за борбу против тероризма и заустављање протока страних бораца, најавио је разговоре и са другим министрима.

Дачић се током дана сусрео и са министром спољних послова Малија који је чврсто поновио да та земља неће мењати став о Косову и Метохији.

Претходних година, како је подсетио, било је различитих новинских прича и у самој Приштини о позицији Малија када је реч о Косову и Метохији.

„Они поштују Србију као настављача бивше Југославије, то је још из времена Јосипа Броза Тита. Ми желимо да унапређујемо односе и да развијамо односе какви су некада били“, рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије нагласио је да је данас разговарао и о захтеву Косова за пријем у Унеско, као и да и Шпанија и Мали неће подржати такав став.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here