Насловна Друштво Спахић: Не кријемо податке о квалитету ваздуха у Пљевљима

Спахић: Не кријемо податке о квалитету ваздуха у Пљевљима

0
ПОДИЈЕЛИ

Невладина организација Еколошко друштво Брезница оптужила је Агенцију за заштиту животне средине да прикривају тачне подаке о степену загађења ваздуха у Пљевљима. Директор Агенције Ервин Спахић за Радио Антена М тврди да те оптужбе нијесу тачне. Каже да нема разлога да се крију подаци.

ervin spahic

Зашто би онда, пита се Спахић, Агенција обавјештавала грађане о квалитету ваздуха у неколико општина.

“До проблема у извјештавању на сајту Агенције може доћи из неколико разлога разлога, неки од њих су: ванредно искључење струје, варирање напона, проблеми са преносом података и интернетом…Важно је напоменути да сви подаци, који се налазе на сајту нијесу валидни док их нека лиценцирана установа не потврди. Напомињем и да ниједан податак без обзира да ли га има на сајту Агенције у том моменту није изгубљен , он је сачуван у бази података и он се на крају мјесеца објављује“, истакао је Спахић.

Међутим, Спахић не спори податке НВО Брезница, која је објавила да је у недјељу загађење ваздуха у Пљевљима било 17 пута веће од максималне дозвољене границе.

“Сигурно је било, наша станица је показала тако, они су те податке узели са нашег сајта, јер немају своју мјерну станицу да би могли то да тврди. Зна се шта је узрок тог загађења, по мени је рјешење топлифиакција, за то треба огроман новац, тако да то сигурно неће моћи ове године”, закључио је Спахић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here