Насловна Мозаик СП 2018: Србија у трећем шеширу

СП 2018: Србија у трећем шеширу

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Саво Милошевић предводиће делегацију Србије на жребу квалификационих група за Мундијал у Русији.

savo milosevic

Жреб за Мундијал у Русији биће одржан у суботу у Санкт Петербургу.

Како је саопштио ФСС, поред Милошевића у делегацији биће селектор А тима Радован Ћурчић и тим менаџер Александар Бошковић.

На церемонији жреба, односно један од оних који ће извлачити групе биће и најбољи млади голман света Предраг Рајковић, и то у одабраном друштву Бразилца Роналда, Фабија Канавара, Оливера Бирхофа, Дијега Форлана, Самјуела Етоа, Александра Кержакова, Рината Дасајева и Хулка.

Том приликом биће обављен жреб квалификационих група у свим конфедерацијама, осим у Азијској, где је квалификационо такмичење већ почело.

Дан раније биће одржана седница Организационог комитета ФИФА СП 2018, а на којој ће бити саопштен распоред по „шеширима“ и комплетна процедура. Очекује се и званична потврда да ће репрезентација Србије бити сврстана у трећи шешир.

У европским квалификацијама учествоваће 52 репрезентације, а селекција домаћина Русије је директан учесник финалног турнира. Та 52 национална тима биће жребана у девет група – седам са по шест тимова и две са по пет тимова.

Квалификационо такмичење на територији Европе почеће у септембру 2016. године и завршиће се у октобру 2017. године. Европа ће, поред Русије, дати још 13 представника, директан пласман обезбедиће девет победника квалификационих група, а за још четири места играће осам најбољих другопласираних.

Церемонија жреба заказана је за суботу од 17 сати.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here