Насловна Друштво Сорошеве активисткиње протестују због Трампа широм свијета

Сорошеве активисткиње протестују због Трампа широм свијета

3
ПОДИЈЕЛИ

Активисткиње женских невладиних организација и покрета широм свијета, међу којима су водеће оне које финансира фондација Џорџа Сороша, организоваће тзв. Женски марш против фашизма, а поводом инаугурације Доналда Трампа за предсједника САД.

Док у Црној Гори за сада нема најава о придружењу неке организације овом маршу, сјутра у подне у Пионирском парку у Београду организоваће се протестана шетња овим поводом.

Како се наводи у саопштењу које преноси Бета, овим поступком активисткиње желе да пошаљу поруку да се противе „нарастајућем фашизму у свијету, а посебно мизогинији и расизму“.

„На жалост, поново на улицама жене морају да бране стечена права. Зато дођите!“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да у Србији на власти и око власти има много политичара који подржавају „трампизам“, тако да се изласком на марш показује да су жене против политике нарастајућег неофашизма у Србији и у свијету, те да су истовремено солидарне са женама у САД.

Маршу се, према наводима на сајту www.womensmarch.com, придружују и албанске активисткиње из Приштине.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Najblesavije mi je što već 10 godina fašizam naziva sve ono što mu se suprostavlja fašizmom.Valjda je danas tome došao kraj ili nema sreće za svijet i normalne ljude na njemu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here