Насловна Мозаик Шон Пен написао есеј о Трамповој побједи и Кастровој смрти

Шон Пен написао есеј о Трамповој побједи и Кастровој смрти

0
ПОДИЈЕЛИ

Инспирисан победом Доналда Трампа на изборима за председника САД и смрћу кубанског лидера Фидела Кастра, двоструки оскаровац Шон Пен написао је есеј „Холивуд, Хавана и ја“ објављен на сајту „Дејли бист“.

Шон Пен био је у Даблину у ноћи када се бирао амерички председник. Када је отишао у кревет, око поноћи по локалном времену, био је „арогантно, крајње самоуверено убеђен“ да ће победити Хилари Клинтон. А онда се пробудио уз „нову норму“.

Тако је Пен описао своју реакцију на изборну ноћ, признавши да „негде дубоко, дубоко у себи знао сам да је требало да будем паметнији“.

Попут многих у Холивуду, Пен је видно узнемирен и разочаран Трамповом победом. Такође је узрујан и слављеничким реакцијама на Кастрову смрт – укључујући и Трампов твит – и пише о свом седмодневном боравку у Хавани који се завршио тако што га је Габријел Гарсија Маркес упознао са Кастром. Глумац и политичар разговарали су неколико сати; Кастро је оставио утисак „бриљантног и вештог филозофа“.

Њих двојица су наредних година „разменили пар писама“, додаје Пен. „Одлазио сам на Кубу неколико пута после тога али га више нисам видео“.

„Не веселим се јер је Кастро умро. Нити га величам. Сећам га се. Промишљам. Покушавам да заштитим јасноћу сопствених мисли у овој продорној магли упрошћавања и гнева“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here