Насловна Политика Шојбл: Нико не схвата шта Грци хоће

Шојбл: Нико не схвата шта Грци хоће

0
ПОДИЈЕЛИ

Њемачки министар финансија, Волфганг Шојбл, саопштио је да нико још није схватио шта коначно жели грчка Влада.

sojble

„До сада нико није схватио шта то коначно жели грчка Влада“, рекао је Шојбл на скупу о будућности Европе, који је организовала фондација Конрад Аденауер.

Он је казао да када Грчка стално покушава да убиједи да су извори за њене проблеме ван земље, она не говори истину свом народу, преносе агенције.

То је трагедија ситуације у Грчкој, то што елите не говоре цијелу истину свом народу“, рекао је Шојбл.

Он је навео да је Грчка живјела знатно изнад својих могућности због грешака својих елита, а не због Европе, Брисела или Берлина.

Грчки премијер Алексиц Ципрас ће у понедјељак допутовати у Њемачку на позив канцелара Ангеле Меркел.

Ципрас и Меркел ће се претходно састати на овоседмичном самиту ЕУ у Бриселу.

Ципрас је у понедјељак рекао да ће проблем који његова земља има са недостатком финансијских средстава бити ријешен на самиту, упозоривши да његовим противницима који се залажу за строгу буџетску штедњу неће бити омогућено да угрозе постизање договора.

Нова грчка влада није примила ни еуро из програма међународне финансијске помоћи, ког су Атини одобрили ЕУ и Међународни монетарни фонд (ММФ), будући да је још у преговорима са кредиторима о реформама које мора да спроведе у замјену за нови кредитни споразум. Грчка овог мјесеца треба да пронађе око шест милијарди еура за отплату доспјелих потраживања на име обвезница као и зајма ММФ-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here