Насловна Политика СНП: У Стразбуру прилика да се учи о свим изазовима европеизације у...

СНП: У Стразбуру прилика да се учи о свим изазовима европеизације у Црној Гори

0
ПОДИЈЕЛИ

snp_logo
Поводом одржавања Свјетског форума демократије, у организацији Савјета Европе, дванаеста (XII) генерација Школе демократског руковођења-ШДР биће дио овог догађаја, једног од највећих у организацији СЕ, наводи се у саопштењу СНП-а достављеном портал ИН4С.

Саопштење преносимо интегрално.

Обавјештавамо вас да ће се од 26-30.новембра 2013. године, у Стразбуру одржати Свјетски форум демократије, у организацији Савјета Европе. Дванаеста (XII) генерација Школе демократског руковођења-ШДР биће дио овог догађаја, једног од највећих у организацији СЕ.
Представници Социјалистичке народне партије Црне Горе, полазници овогодишње генерације ШДР су мр Марина Вујадиновић , Милица Калуђеровић, стручне сараднице у Клубу посланика и чланице Главног одбора СНП ЦГ, и Алекса Бечић, члан Извршног одбора Главног одбора и одборник СНП у Скупштини Главног града.
Школу демократског руковођења похађају чланови подмлатка политичких партија у Црној Гори, невладиног сектора и новинари, који ће кроз све модуле Школе имати прилику да уче о изазовима европеизације у Црној Гори и дискутују о облицима јачања владавине права, заштите људских и мањинских права, реформе у области правосуђа, безбједоносног сектора, јачања правне сигурности грађана и демократизације друштва у цјелини.

Млади полазници имају прилику такође, да размијене мишљења о кључним изазовима наше земље на европском путу, владавини права, социо-економској димензији и административним капацитетима.
Домаћини отварања Свјетског форума демократије у Стразбуру биће, Тхорбјрн Јагланд, генерални секретар Савјета Европе, Роланд Риес, сенатор-градоначелник Стразбура и Филипе Рицхерт, предсједник Регионалног савјета Алзаса.
Током сесија у СЕ теме о којима ће се расправљати, између осталог, су – Дебата о учешћу грађана у дигиталном добу: трендови и перспективе- гдје је модератор Јеан-Цлауде Мигнон, предсједник Парламентарне Скупштине Савјета Европе; Затим, Демократија у покрету: Алтернативе представничке демократије; Лабилна демократија и изазови политичких партија; Он-лине петиција и кампање; Подстицање дебате и изградња заједничке визије будућности; Дигитални борци за људска права; Трагање за транспарентношћу; Извори у политици и законодавној активности; Отворени парламент; Виртуелна скупштина-агора; Изборна узбуна; Дјеловање против он-лине говора мржње; апстиненција младих на изборима за Европски парламент; Визије будућности; Вјештине демократије; Директна демократија; Шта је оснаживање и како то поправити : глобални трендови ЕУ до 2030 године; Ислам и демократија и многе друге теме.
Полазници ШДР ће током боравка у Стразбуру посјетити и Мисију Црне Горе при СЕ као и Европски суд за људска права гдје ће их примити гдин Небојша Вучинић, црногорски судија Европског суда за људска права у Стразбуру

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here