Насловна Насловна СНП: У актуелној ситуацији апатије и бесперспективности протести су очекивани и...

СНП: У актуелној ситуацији апатије и бесперспективности протести су очекивани и легитимни

3
ПОДИЈЕЛИ

ГО СНП-а је нагласио да су, у актуелној ситуацији својеврсне економске апатије и бесперспективности, очекивани и легитимни протести, као вид демократског неслагања са начином на који се спроводи политика власти каже се у саопштењу СНП.

protesti-podgorica

Социјалистичкој народној партији није упућен било какав јасан и званичан позив за учешће на протестима, нити га, како су саопштили из те странке, они очекују.

Оцјењује се да протести морају имати јасно дефинисан циљ, али и начин како ће се тај циљ остварити.

– Јер треба да имају позитивну енергију и пренесу грађанима крупне поруке о неоходним промјенама у држави, што зависи од више фактора, у сваком случају, најмање од СНП-а наводи се у саопштењу.

Главни одбор СНП-а, како је саопштено из странке, расправљао је на трећој сједници о актуелној социо-економској ситуацију у Црној Гори.

Наводи се да је Клуб посланика СНП-а задужен да у парламентарну процедуру предложи сет закона из сфере изборног законодавства, и то Предлог закона о измјенама и допунама Закона о избору одборника и посланика, Предлог закона о измјенама и допунама Закона о црногорском држављанству и Предлог Закона о измјенама и допунама Закона о регистру пребивалишта и боравишта.

Дата је и пуна подршка законодавној активности Клуба посланика и истакнуто очеквање већинске подршке у Скупштини Црне Горе нашем предлогу измјена и допуна Буџета за 2015. годину, као неопходне законске претпоставке за рјешавање проблема у општини Колашин које је наслиједила актуелна коалициона већина, а који су настали неодговорном политиком бивше власти ДПС-а и Групе грађана наводи се у саопштењу.

ГО је задужио Клуб посланика СНП-а да предложи одлуку о допуни Етичког кодекса посланика.

У СНП-у сматрају да се јеном заувијек мора престати са штетном економском политиком актуелне парламентарне већине, ко год да је чини, која је неспорно супротна интересима грађана Црне Горе.

  • Порески дуг је у константном порасту и данас достиже износ од 750 милиона еура, штрајкови су постали једина могућност да се Влада уразуми и приступи социјалном дијалогу, инвестиције далека прошлост, а нова радна мјеста мисаона именица наводи се у саопштењу.

Побједа

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Milić pokušava da sjedi na dvije stolice, ali zna da će članstvo SNP-a koje čine iskreni i prekaljeni borci protiv rezima doći sjutra u Berane i u septembru na proteste u PG

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here