Насловна Насловна Срђан Милић је нови Драго Ђуровић

Срђан Милић је нови Драго Ђуровић

21
ПОДИЈЕЛИ

Срђан Милић је нови Драго Ђуровић, казао је представник которске опозиције након вечерашњег састанка. Иако је прије избора договорено да нико од опозиционих партија неће ући у коалицију са ДПС-ом, СНП је ипак данас затражио подршку за своју мањинску власт.

ИН4С је раније извјештавао да СНП одговара ћутањем на предлог опозиције да заједно формирају власт у Котору, без ДПС-а, као што је и било обећано у предизборној кампањи, те да је нејасно да ли можда долази до договора између СНП-а и ДПС-а чиме би се завршио њихов дводеценијски сукоб.

Данас међутим, постаје јасно да је сукоб зацијељен.

Како нам је казао извор из которске опозиције, план је Срђана Милића и Снежане Јонице да се, супротно обећању својим гласачима, направи коалиција управо са ДПС-ом. 

Представици ОО СНП Котора су, на састанку са делегецијама осталих опозиционих партија – Демократа, ДФ, УРА и СДП, од њих затражили да та четири политичка субјекта дају подршку СНП-у да сама формира нову локалну власт у том граду.

„На столу је ова понуда која је на фону онога што је из СДП-а и УРА-е поручивано ових дана – да су они спремни да препусте своје функције у новој локалној власти СНП-у, и да подрже мањинску власт наше партије. Уколико то и ураде, ми гарантујемо да нити један функционер ДПС-а неће остати на било којој дужности у новој општинсој администрацији, нити ће у њој бити мјеста за било какву сарадњу са ДПС-ом,“ казао је „Вијестима“ предсједник ОО СНП Котора др Бранко Ивановић.

На питање да ли је ова понуда подразумијева да остатак опозиције ипак након извјесног периода уђе у нову локалну власт он је казао да се „зна што подразумијева подршка мањинској власти“.

Представници опозиције су, након што су чули понуду СНП-а напустили састанак.

Подсјетимо, Демократе, ДФ, УРА и СДП које су непосредно након локалних избора 16. октобра званилно потписале документ којим су се обавезали да неће сарађивати са ДПС-ом, и у локалној Скупштини имају укупно 14 одборника. За формирање већине, потребна су им три одборника СНП-а која до данас нису потписали опозициони документ о несарадњи са ДПС-ом.

Да ли је намјера СНП-а да разбије јединство опозиције?

„Сви осим СНП-а су од старта хтјели да се формира коалициона власт гдје би партије сарађивале као партнери. Данашња изјава СНП-а представља преседан у историји парламентаризма,“ нагласили су из јединствене опозиције те истакли:

„СНП је трећа по реду партија у Котору. Ово је просто несхватљиво, посебно у свјетлу јединствене опозиције и бојкота парламента, и питамо се да ли је могуће да једна опозициона партија два мјесеца завлачи све друге опозиционе партије у Котору, и сада излази са предлогом који је опозицији неприхватљив?

Поставља се питање: да ли је намјера СНП-а и њихов главни циљ да разбију јединство опозиције?,“ упитали су представници которске опозиције.

СНП: Циљ је развлашћење ДПС-а

„Сублимирајући све досадашње састанке наших политичких субјеката, покушали смо да да превазиђемо она питања која су нас до сад раздвајала, а то је одбијање СДП-а да напусти коалициону власт са ДПС-ом подношењем оставки, као и подршка ДФ, УРЕ и Демократа таквом ставу СДП,“ саопштили су данас из СНП-а.

Они су истакли да би подршком СНП-у успјели да обезбиједе развлашћивање ДПС-а и потпуни дисконтинуитет власти.

„На овај начин, такође, исказујемо и одговорност према више од 6.000 бирача, али и свим грађанима Котора који очекују формирање нове власти,“ казали су из СНП-а.

Они наводе да очекују брз одговор те да се, уколико он буде позитиван, већ током следеће седмице може извршити избор предсједника Општине и предсједника Скупштине општине.

Подсјетимо ипак, да је у позиву на састанак који је, прије два дана, упутио предсједник СНП Котор Бранко Ивановић, наведено између осталог, да је СНП одустао од свог захтјева да прије него што се уђе у договор, СДП мора да раскине актуелну коалицију са ДПС-ом.

21 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Милић је дуго времена сакривао своје право лице, а џаба сам вам свима говорио о каквој превари је ријеч. Човјек је дошао по задатку да сруши најјачу опозициону странку. Сјетимо се његове улоге које је играо, сјетимо се појединачно његових улога: Референдумн 2006. (питајте уредника овог портала, он је најупућенији око тог периода и улоге Милића) око језика, око пописа, око НАТО, ма да не набрајам.

  • 0
   0

   Прије четири-пет година ДАН је писао: Предсједник СНП-а Срђан Милић је узео кредит од АТЛАС БАНКЕ 400.000 евра и у Будви изградио нелегалну зграду од три спрата. Сјутрадан Милић де(р)мантује: Није тачно да сам узео 400, већ само 250 хиљада евра. И није тачно да ми је зграда у Будви нелегална, већ само трећи спрат. С овим је све рекао. Одавно је овај човјек обична, подла типка на мафијашкој тастатури.

 2. 0
  0

  Кевћете ли то НСД-овце из Кривомозгићевог……..? Оћете ли под Мирашев бадњак ове године гибаничари?

 3. 0
  0

  Nije valjda da smo u toj mjeri iznenadjeni da nas to oslikava kao poslednje politicke neznalice i autsajdere!?
  Pobogu, znate li o kome govorimo!
  O covjeku sa hiljadu lica, kalkulantu i trgovcu, politickom Kir Janji, komsomolcu, prevrtljivcu, s jednom zanoci, s drugom mislju budi, ni sam sebe ne razumije, pa je sad konsternacija sto ce on u sluzbu dps-u!?
  Procitajte jos jedamput Visariona ostroumnog.
  On nije iznenadjen!
  Niko ko je s njim na minut bio, niko iznenadjen nije.
  Takvog bi iznenadio Milic dosledni opozicionar.
  Takav bi on svakog iznenadio.
  I njih, i nas!

 4. 0
  0

  SNP se odavno pretvorio u guz…….. stranka,samo o nekome jadu rade i kombinuju.Zadatak im je da smute dio opozicionih biračko tijelo.Evo na šta su spali sa preko sto hiljada glasova.Ko za njih više glasao,taj nema ni tri čiste u glavi. I njihovu derivati su isti,malo odvajaju.Svi za Front!

 5. 0
  0

  Ako Rusija i Amerika prave strateske saveze, sto ne bi komunisti to isto radili.

  Evo sto je rekao cuveni De Gol za komuniste.

  „Komunisti, to su sugavi psi, kojima je milija vlast nego dobrobit svojeg naroda.“

  A vi se i dalje zavaravajte da ce vas komunisticka i pro komunisticka „opozicija“ spasiti.

  Osim MOZDA par egzoticnioh pojedinaca´u Crnoj ‘Gori ne postoji nikakva opozicija.
  To su sve prefarbani komunisti, rasporedjeni na raznim polozajima.

  Srdjan ‘Milic i njegova partija. KOMUNISTI NA KVADRAT.

  Demnokratski front. KOMUNISTI-SELJACI uz par zalutalih i zbunjenih, koji misle da sa komunistima mogu loviti u mnutnom.

  Koalicija „kljuc“. KOMUNISTI, sa afinitetom za pucenje usana i izigravanje intelektualaca.

  Beciceva partija: JAPI KOMUNISTI, uz zalutalog Martinovica.

  Ako sam koga zaboravio neka mi oproste.

  • 0
   0

   HAJDE vise ostavi se komunita,oni su bar predali vlast bez drzavnih udara.svima vama koji se zakomuniste vatate nije savjest cista,ta necete reci da su dps komunisti, pa tamo sjede potomci cetnika i ljudi sekule drljvica zajedno.pa pobogu milovi su cetnici.

 6. 0
  0

  Ovo je nevjerovatno sta rade olosi i prevaranti iz snp strasno.Jos je zanimljivije da becic lekic i danilovic i dalje sastance sa snp na drzavnom nivou i ni rijeci o ovome .Blizi su im ovi prevaranti i krivomozgic od fronta sram ih i stid bilo isti su.

 7. 0
  0

  ДрПС и СНуПи шоу. Обје партије изашле испод крвавог Титовог шињела. Врана, врани очи не вади.

 8. 0
  0

  Nije on Srdjan, Grdjan je on!
  Grdan da grdniji ne moze biti,
  Volujast, jadi ga znali.
  Iz brazduu brazdu to ide.
  Izvjestilo!
  Samo sebe upravlja, dje mu je plice zaoruje, Grdjan!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here