Насловна Друштво СНП: Шегрт шаље упуства да се не наплаћују љекарска увјерења

СНП: Шегрт шаље упуства да се не наплаћују љекарска увјерења

1
ПОДИЈЕЛИ

На упозорење Социјалистичке народне партије (СНП) да се и даље незаконито наплаћују љекарска увјерења, која се издају у сврху запошљавања незапослених, министар здравља Будимир Шегрт упутио је упутство свим домовима здравља да се та увјерења не наплаћују.

Како је саопштено из ове партије, Шегрт је затражио и да обавјештење о томе најкасније до сјутра буде истакнуто на видним мјестима у свим здравственим установама.

Тако је упутство о ненаплаћивању послато свим домовима здравља у Црној Гори, Приватној здравственој установи Цодра, ПЗУ Диагностица, ПЗУ Бона Менте и ПЗУ Нова медицина рада у Подгорици, ПЗУ Трим Медицал Центар у Никшићу, ПЗУ Поликлиника др Вуксановић у Бару, као и Управи за инспекцијске послове.

Предсједник СНП-а Срђан Милић упозорио је, током контролног саслушања министра здравља да домови здравља и даље, мимо закона, наплаћују та увјерења, јер нијесу добили упутство од ресорног министарства.

Амандманом СНП-а на Закон о здравственом осигурању, од фебруара ове године, укинута је обавеза плаћања љекарског увјерења, која се издаје у сврху запошљавања незапосленог лица.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here