Насловна Политика СНП: Поступци нове власти обесхрабрују

СНП: Поступци нове власти обесхрабрују

0
ПОДИЈЕЛИ

У Херцег Новом се ближи 100 дана нове власти, а њени поступци обесхрабрују, саопштено је из Социјалистичке народне партије Херцег Нови.

Herceg Novi
 
У саопштењу се наводи да власт у ХН не ради ни из близа у складу с предизборним обећањима које је дала у децембру.

“Сви смо били оптимисти када су расписани конкурси за руководиоце служби и секретаријата општине и када се за три руководећа мјеста пријавило скоро десет пута више кандидата. Али авај! Умјесто стручности, искуства, професионалности, комисија је ипак одлучивала по партијској припадности и само по том критеријуму! Не изненађује много понашање већег коалиционог партнера, али други су обећавали, а грађани вјеровали и опет остали преварени”, наводи се у саопштењу предсједнице Клуба одборника СНП Херцег Нови Данијела Ђуровић.

“Осим што се грађани осјећају превареним јер је очигледно сваки конкурс у локалној самоуправи само фарса за обезбјеђивање легитимитета већ одабраних кадрова. Сада су и радници општинских предузећа и установа минимизирани и небитни, јер ипак, власт је власт и може како хоће, па ако треба и против закона”, наводи се у саопштењу.

Наредна сједница Скупштине општине, треба да напокон отвори и многа друга питања, а првенствено питања приватизација Института Игало, бивше Војне болнице Мељине и Мамуле.

“Колико ће ко имати разумијевања, колико ће бранити интересе града, а не политичких партија и групација којима припадају, показаће расправа која се очекује у наредну сриједу. Јавност Новога је неподијељена по овом питању и сви смо свјесни да ако продамо Институт, све остале приватизације у Херцег Новом биће небитне. Приватизовали смо и бившу Војну болницу Мељине и требало би да се и о њој води расправа наредне сриједе, међутим, нова власт још није нашла за сходно да достави материјале одборницима и да их упозна шта се и како радило и шта је реализовано од приватизационог уговора”, наводи се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here