Насловна Политика СНП: Посланик да поштује изборну вољу грађана

СНП: Посланик да поштује изборну вољу грађана

0
ПОДИЈЕЛИ

Клуб посланика Социјалистичке народне партије (СНП) доставио је данас парламенту предлог одлуке о допуни Етичког кодекса посланика који се односи на поштовање изборне воље грађана.SNP

„Посланик који напусти или буде искључен из партије, са чије је листе изабран, а након тога не подносе оставку на посланичку функцију, поступа супротно основним етичким начелима и стандардима, јер не поштује изборну вољу грађана“, каже се у допуни.

Посланици СНП сматрају да задржавање мандата посланика након напуштања или искључења из партије представља грубо кршење изборне воље грађана.

Како се наводи, слична поступања која су се дешавала на локалном нивоу прије доношења Етичког кодекса посланика, наилазила су на оштре осуде укупне јавности, као и посланика Скупштине.

„Зато је више него очекивано да принцип поштовања изборне воље грађана мора бити један од основних принципа Етичког кодекса, како се осуђивана поступања на локалном нивоу не би сматрала прихватљивим на државном нивоу“, каже се у образложењу одлуке.

Одлуку су потписали посланици Срђан Милић, Снежана Јоница, Александар Дамјановић, Радосав Нишавић, Данко Шаранчић и Данијела Марковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here