Насловна Друштво СНП: Нова пљачка грађана, Влада жели да на неуставан начин узме 20...

СНП: Нова пљачка грађана, Влада жели да на неуставан начин узме 20 милиона евра

0
ПОДИЈЕЛИ

Влада Црне Горе је, само у првих 40 дана од примјене Уредбе о накнади за гориво од седам центи, приходовала 1,8 милиона евра, што указује да ће извршна власт преко овог неуставног намета узети много више новца од грађана Црне Горе, него што је прокламованих девет милиона еура, саопштено је из Социјалистичке народне партије (СНП).

gorivo

У исто вријеме пореско потраживање је више од 750 милиона еура. Ова два податка сами за себе говоре да је политика ове Владе Црне Горе, са или без министара СДП-а, отимати сиромашним и поклањати богатима. Порез сви морају да плаћају. Осим пријатељи, кумови и спонзори партија на власти. То је Црна Гора данас – три године од отварања преговарачких поглавља са ЕУ„, казали су из СНП.

Из ове партије су додали да су сходно члану 50 Пословника о раду Скупштине Црне Горе, тражили од Министарства финансија информацију о висини до сада прикупљених средстава на основу Уредбе о накнади за гориво.

Добијени подаци показују да је у питању нова пљачка грађана Црне Горе, односно да се потврдила рачуница наше партије да Влада Црне Горе на неуставан начин жели да узме 20 милиона, а не девет милиона евра. Влада Црне Горе је тако од 20. априла, када је спорна Уредба ступила на снагу, до 1. јуна, односно за свега 40 дана, приходовала 1.794.928 евра„, рекли су из СНП.

Из СНП тврде да ако се узме у обзир да крај априла и мај нијесу мјесеци који се могу узети као параметар за просјечну потрошњу нафтних деривата, јер се током љетњег периода значајно повећава продаја горива, онда се долази до податка да ће Влада преко леђа грађана Црне Горе на неуставан начин приходовати најмање двоструко више од цифре коју је прокламовала.

Указујемо да је Црна Гора, захваљујући додатној неуставној такси, међу државама региона са најскупљим горивом, а скупља је и од појединих чланица ЕУ. Подсјећамо да је СНП раније поднијела Уставном суду Црне Горе Предлог за оцјену уставности Уредбе о начину образовања максималних малопродајних цијена нафтних деривата„, закључили су из СНП.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here