Насловна Политика СНП: Не смије бити нове блокаде парламента

СНП: Не смије бити нове блокаде парламента

3
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Социјалистичке народне партије Срђан Милић саопштио је да опозиција свој бунт због избора Дарка Пајовића за предсједника Скупштине не би требало да показује блокадом Парламента и неучествовањем у расправи.

Лидер СНП-а је прокоментарисао досадашњи рад нових министара у Влади.

„Ми из СНП-а нијесмо ни хроничари ни коментатори било кога, али надам се да ће министри у Влади изборног повјерења остварити циљеве због којих је та Влада формирана. Ми ћемо урадити све да ти конкретни резултати буду манифестовани на сљедећим изборима, који би коначно требало да буду слободни и поштени. Путем различитих инструмената политичког дјеловања упутили смо већ десетак иницијатива Влади изборног повјерења. Акценат смо ставили на подручје контроле бирачког списка, остваривање права из области социјалне заштите и равноправних односа, остваривање и заштиту људских права и слобода грађана и јачање владавине права“, казао је Милић у интервјуу за Антену М.

Лидер Позитивне изабран је недавно за предсједника Скупштине, спрема се и формално потписивање коалиције те партије са ДПС-ом. Дарко Пајовић је казао да, када је неко у власти, логично је да буде и формално дио те власти, те да је Позитивна урадила оно што остатак опозиције не смије, јер су уствари све странке које су ушле у Владу практично у коалицији са ДПС-ом. Милић овако објашњава цијелу ту ситуацију, а одговорио је и на питање да ли ће учествовати у раду док Пајовић пресједава, пошто је већина опозиционих странака саопшила да неће.

“Па очигледно је да се ради само о формализацији договора који је настао или 2015. или 2016. између ДПС-а и Позитивне Црне Горе. Морам прво да одбацим тезу која је саопштавана на сједницама о коалицијама СНП-а са било ким. Сви смо ушли у парламентарни дијалог осим ДФ-а и то са намјером да обезбиједимо услове за слободне и фер изборе“, истакао је Милић..

Посланици су, објашњава он, изабрани од народа да би се у Скупштини борили за њихова права. Неучествовањем се, сматра Милић, само отвара додатни простор ДПС-у да са коалиционим партнерима усваја битне законе без да се чује друга страна.

„Када је посриједи учешће СНП-а у расправама, морам да нагласим и подсјетим да су нас грађани бирали да будемо у Скупштини и да се боримо за рјешавање проблема тих истих грађана у Парламенту, без обзира на то ко је предсједник, потпредсједник или нешто друго. Зато што се разликујемо од других и нијесмо бојкотовали, имали смо прилику да све грађане преко сједница упознамо са свим оним што је СНП урадио за ове четири године“, нагласио је Милић.

Он је позвао све да наставе да раде.

„Свој облик незадовољства избором Пајовића СНП је показала тако што нити смо га подржали, нити смо га гласали. Тако ће бити убудуће за све оно што долази од ДПС-а и није у интересу грађана“, казао је Милић.

Да ли то значи да је његова порука да бунт због избора Пајовића треба исказати другачије а не бојкотом?

“Сасвим је јасно да ћете ви ако изнесете свој став бојкотом отворити могућност да неке тачке које су ДПС-у битне прођу без учешћа оних партија које нијесу подржале Владу 27. јануара. Дакле, јасно је да се у том случају ради на своју штету и на штету грађана Црне Горе. Стотињак закона чека, не само ових шездесетак који су на дневном реду“, казао је Милић.

Јасно поручује-не смије се дозволити поновна блокада Парламента.

„Ако смо рекли да блокаде не смије да буде ни због којег човјека и функције, није то важило само за неки одређени период. Заиста сматрамо да грађани морају коначно да добију оно што се од људи у Парламенту очекује, а то је предани рад на дефинисању најбољих могућих законских оквира за оне законе који су у процедури“, оцијенио је Милић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    MILIC JE NAJVECA PODMUKLA FUKARA POSLIJE dARKA pAJOVICA U CIJELOJ CRNOJ GORI!TO STO RADI TA PODMUKLA INDIVIDUA. PRELAZI GRANICE VEC VIDJENOGA.TOM PODMUKLOM PREVARANTU TREBA CIM PRIJE PREPRIJECITI DA RAZARA ISTINSKU OPOZICIJU.JASNO TREBA RECI DAVSA TAKVIMA KAKAV JE OVAJ BESRAMNIK NEMA NIKAKVE RASPRAVE. O BILOCEMU SA ISTINSKOM OPOZICIJOM.ON IMA ULOGU DA SA SVOJIM NEMUSTIM JEZIKOM ZAVODI KOLEBLJIVCE I DA IH SVRSTAVA U BLOK POLITICKIH MARGINALACA.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here