Насловна Политика СНП не намјерава да понуди мањинску подршку опозицији да формира власт у...

СНП не намјерава да понуди мањинску подршку опозицији да формира власт у Котору

7
ПОДИЈЕЛИ

СНП не намјерава да понуди подршку опозицији да формира власт у Котору, а такав предлог посланика Александра Дамјановића странка је оцијенила као иступ неовлашћеног појединца, преносе „Вијести“.

Подсјетимо, члан главног одбора СНП-а Александар Дамјановић изјавио је прије пар дана, након формирања власти у Будви, да је то добра порука свим опозиционим колегама у Котору. Он је тада нагласио да је могуће и да СНП да мањинску подршку остатку опозиције или, „ако тај модел не игра, да онда треба бити коректан и направити власт у Котору по моделу броја освојених мандата“.

„Извршни одбор СНП-а подржава предлог за мањинску подршку коју је за нову власт у Котору тражио Општински одбор СНП-а и предсједник Бранко Баћо Ивановић. Једини овлашћени за разговоре о новој власти су Општински одбор и његов предсједник, а сваки други предлог, односно појединачни став или мишљење представља иступање неовлашћеног појединца и не производи никакве обавезе за СНП,“ саопштено је јуче из СНП-а.

Према информацијама „Вијести“, локални опозициони званичници у Котору данас би требало да се договоре како ће у наредном периоду функционисати власт у том граду. У 15 сати заказан је састанак опозиције, када би требало да се усагласе да ли ће сједница локалног парламента која је почела 2. децембра бити настављена избором предсједника СО Котор или би се заказала нова, на којој би била изгласана одлука о привременом финансирању општине.

Према ставу Извршног одбора СНП-а, мало је извјесно да ће бити договора о избору предсједника.

Сједница ИО СНП-а одржана је у недјељу, а нису јој присуствовали чланови који се противе политици шефа партије Срђана Милића, наводе „Вијести“. На сједници одбора закључено је да резултати парламентарних избора не одражавају слободну вољу грађана, јер су, између осталог, одржани у условима оптерећеним манифестацијом афере државни удар.

Оцијењено је, такође, да изборни резултат коалиције „Кључ“ није био на нивоу очекиваног, нити је постигнут кључни циљ – промјена начина владања и дисконтинуитет са погубном економско-социјалном политиком ДПС-а на државном нивоу, саопштено је из СНП-а.

Извршни одбор СНП-а је подржао одлуку опозиционих посланика о бојкоту парламента до потпуног расвјетљавања афере државни удар од стране надлежних правосудних органа, као и захтјев за понављањем парламентарних избора.

ИО је подржао и све активности Општинског одбора СНП-а Будва, у вези са формирањем нове власти у том граду.

 

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Најбоље због тебе,и љубави између Баћа и Јонице да ДПС власт узме бено једна.Крајње је вријеме да се народ укључи ође и чланови СНП-а.То су поштени људи.Ако треба да се кући иде код овога гада и код Баћа.Ајде бре доста је више фолирања бандо једна.

 2. 0
  0

  Ако је тачно ово што пшие у тексту ,онда је СНП мало је рећи безобразан.Неће са осталом опозицијом,неће да дају подршку опозицији већ хоће да њима троици опозиција да подршку ,ако је и од СНП-а много је.Што год да се деси нажалост зависи од СНП-а,а последице ће сносити комплетна опозиција.Најгора варијанта по опозицију су избори у Котору,то што ће нестат СНП никакава штета,а он послије свега нестаје свакако.Нажалост профитират ће само ДПС.Нешто ми се све чини да су у ово мешетељство умијешани добро и њихови прсти.Живи били па видјели.

 3. 0
  0

  Немојте да се иједите на Срла Пилића, па он је најуспјешнији полититићки лидер по затирању сопствене странке. Ћуј има ћојек Извршни одбор који ка нешто одлућује. Има ћојек да обави повјерену задаћу разбијања опзиције. А образа нема више но проститутка химен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here