Насловна Издвојено СНП: НАТО лобисти доживјели фијаско у Пљевљима

СНП: НАТО лобисти доживјели фијаско у Пљевљима

0
ПОДИЈЕЛИ

Последњи боравак НАТО лобиста у Пљевљима доживио је потпуни фијаско као, уосталом, и сви њихови претходни слични походи на овај град, саопштили су данас из Социјалистичке народне партије Црне Горе. Из СНП-а истичу да је циљ промотера НАТО-а да успије пројекат којим ће Пљевља постати НАТО база у Црној Гори. Они су осудили НАТО лобисте међу којима је и директор Гимназије „Танасије Пејатовић“, који је промовисањем НАТО-а у школи укаљао углед и традицију ове образовне институције и, заједно са министром правде злоупотријебио малољетне ученике.

Остатак саопштења СНП-а преносимо у цјелости:

Свјесни чињенице да међу Пљевљацима немају подршку, промотери идеје да уласком у НАТО алијансу спашавају сопствену кожу и енормно богатство, ангажовали су у пуној мјери локалну управу на челу са нелегалним предсједником Општине.

Нажалост, прикључио им се и директор Гимназије „Танасије Пејатовић“, који је отворио врата једне од најугледнијих образовних институција за ширење НАТО пропаганде међу малољетним средњошколцима.

Међутим, читав тај наум за резултат је имао међусобну тривијалну причу малобројних присталица који у свему виде свој ситан лични интерес или страх за каријеру, као и невиђену пропаганду путем Телевизије Пљевља, која је одавно изгубила атрибут јавног сервиса свих грађана и претворила се у средство за величање имена и лика предсједника Општине и партије којој припада.
Присутни на трибини у сали Скупштине општине Пљевља, због сталног присуства сличним промоцијама НАТО – интеграција, већ су напамет научили поруке „Милосрдног анђела“.

За црногорске НАТО лобисте и њихове иностране помагаче Пљевља су више него интересантна, јер знају да је подршка њиховом пројекту у овој средини веома мала, а посебно међу младим људима.

Зато је на удару била управо Гиманазија, чији директор је омогућавањем да у ову установу уђе политика укаљао њен углед и традицију. Очигледно у страху за своју позицију, дотични господин је злоупотребио чак и малољетне ученике и све то у присуству министра правде. Није министар правде пљеваљским гимназијалцима говорио о поштовању Устава и закона од стране државних органа, о борби против организованог криминала и корупције, о примјерима кршења основних људских права и сличним темама, већ о наводним предностима учлањења у војни савез који је безброј пута до сада прекршио правила УН и међународних конвенција и чије су интервенције проузроковале милионе цивилних жртава и непроцјењиве штете на материјалним добрима и уништеној инфрастуктури.

Сматрамо и неприкладним учешће појединих амбасадора на том скупу, односно директним мијешањем у унутрашња питања Црне Горе. Вријеме ће показати да ли ће исти имати сензибилитета за иницијативу СНП-а за одржавање референдума о пуноправном чланству у НАТО војни савез.

Главно је, дакле, питање који су то мотиви НАТО лобиста да по ко зна који пут окупирају Пљевља и да се свим силама труде да придобију бар нешто присталица. У том науму не схватају да су ти мотиви одавно познати и одавно огољене њихове намјере да, у случају да успије њихов пројекат, Пљевља постану једна, ако не и једина, НАТО база у Црној Гори и да је то једино што би Пљевља и Пљевљаци добили учлањењем Црне Горе у ову Алијансу, док би коначно изгубили своје природне ресурсе, прије свега шуме и рудна богатства која су намијењена за поклон чак и неким бившим и садашњим функционерима НАТО савеза.

Све ово је одавно познато и нелегалном предсједнику општине Пљевља, али он о томе не говори грађанима, већ, напротив, предводи добро плаћене промотере благодети „Милосрдног анђела“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here