Насловна Политика СНП: Направити центар сећања на српске жртве

СНП: Направити центар сећања на српске жртве

3
ПОДИЈЕЛИ

Српска народна партија предала је Скупштини Србије Иницијативу за доношење посебног закона о оснивању „Меморијалног комплекса српских жртава геноцида“.SNP logo СНП: Направити центар сећања на српске жртве

Посланик СНП Милан Петрић рекао је да та странка тражи да се у што краћем року формира радна група Скупштине Србије која би радила на припреми закона, а коју би чинили представници свих партија.

„Ово јесте иницијатива СНП, али желимо да иза ове иницијативе стану све политичке партије и институције Републике Србије“, рекао је Петрић.

„Меморијални комплекс српских жртава геноцида“ садржаће научно-истраживачки и образовни институт који ће се бавити истраживањем геноцида, етничких чишћења и масовних злочина над Србима у 20. веку, као и музеј геноцида, архиве, споменике, едукативне центре са мултимедијалним садржајима и изложбене просторе.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Memorijalni kompleks ce pokazati da je i Srbija pretrpela mnogo zrtava u 20-om veku. Ovo ce biti ujedno i pomen, da se ne zaboravi, a sa druge strane i opomena svima koji se trude da Srbe predstave kao genocidan narod, da nece moci da pisu novu istoriju! Ovaj kompleks je upravo ono sto nam je trebalo. Znak secanja i odbrana Srbije!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here