Насловна Политика СНП Котор позвао опозицију на састанак поводом формирања власти

СНП Котор позвао опозицију на састанак поводом формирања власти

2
ПОДИЈЕЛИ

Сматрајући потребним да се у најкраћем року предузму кораци који ће обезбједити формирање нове власти у Котору, те да имамо обавезу да предложимо могући модел за остваривање тог циља, позивамо по два представника ДФ, Демократа, УРА-е и СДП-а на састанак који ће се одржати у петак 16. децембра 2016. године у 18 часова у просторијама Општинског одбора СНП Котор, саопштио је данас Бранко-Баћо Ивановић, предсједник СНП Котор.

„На састанак вас позивамо полазећи од Ваших јавно исказаних ставова да је формирање нове власти у Котору, без ДПС-а, кључни и најважнији принцип од којег се не смије одустати, и да све друго мора бити подређено том принципу, укључујући и наше инистирање да прије него што кренемо у формирање власти од стране опозиционих партија морају сви и формално постати опозиција, односно да СДП подношењем оставки на функције које врши у локалној власти мора и формализовати раскид коалиције са ДПС и почетак својег опозиционог статуса, констатујући да ДФ, Демократе и ГП УРА нијесу формално подржали наш захтев да СДП раскине коалицију са ДПС-ом и СДП-ови функционери напусте функције у власти, наглашавајући да СДП и даље формално врши функције у коалиционој власти са ДПС-ом на мјестима потпредседника општине, директора Луке Котор, као и два секретара у локалној управи“, истакао је Ивановић.

Он напомиње да је СНП Котор утврдио принципе и циљеве нове власти, на које су дужни да подсјете, јер су они како тврде обавеза коју су преузели према грађанима у изборној кампањи и њих се морају придржавати.

СНП Котор је нагласио да је неопходно обезбиједити дисконтинуитет власти у Котору, инсистирати на деполитизацији локалне управе како би на одговорним пословима радили они који имају знање потребно за квалитетно обављање посла, јер и у Котору и у Црној Гори мора постати важније шта знате – од тога кога знате и којој партији припадате. Потенцирамо транспарентност трошења буџетских средстава и њихово равномјерно улагање у све дјелове општине Котор. Тражићемо ревизију пословања свих предузећа чији је оснивач општина или у њима има власнички удио, за последњих 12 година пословања, с посебним нагласком на Луку Котор“, објаснио је Ивановић.

По његовим ријечима, ефикасност локалне администрације, другачија пореска политика која ће бити праведнија за грађане Котора, а пооштрена за „добитнике транзиције“, заштита и валоризација, а не продаја и предаја општинске имовине, неки су од кључних циљева које нова власт мора остварити.

„Очекујемо да нас до петка, 16. децембра 2016. године у 14 часова обавјестите о томе да ли ће Ваши представници присуствовати састанку“, закључио је Ивановић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here