Насловна Издвојено СНП – Избор је наш: НАТО полуга за стварање неправедног свијета

СНП – Избор је наш: НАТО полуга за стварање неправедног свијета

1
ПОДИЈЕЛИ

НАТО снажна полуга за стварање неправедног свијета и српски народ, а убијеђен сам, и бошњачки, не жели да у томе учествује, нагласио је данас предсједник Србског народног покрета – Избор је наш Дане Чанковић у отвореном писму Бакиру Изетбеговићу, члану Предсједништва БиХ и предсједнику СДА, у склопу кампање НЕ БИХ НАТО. Он је нагласио да је НАТО агресивна војна сила која служи за дисциплиновање непослушних влада те да би искрен разговор српских и бошњачких могао довести до заједничког става о неуласку у ову војну алијансу.

Отворено писмо г. Чанковића Бакиру Изетбеговићу преносимо у цјелости:

Господине Изетбеговићу, ако желите мир, политичку стабилност и економски напредак на Балкану, повуците прави потез. Појачајте иницијативу за војну неутралност БиХ и Србије, а можда и још неких држава.

Знамо да је НАТО агресивна војна сила, која служи за дисциплиновање непослушних влада, али и за остваривање политичких и економских циљева оне саможиве свјетске елите, коју народи и државе не занимају. Тако је НАТО снажна полуга за стварање неправедног свијета.

Српски народ, а убијеђен сам, и бошњачки, не жели да у томе учествује. Искрен разговор српских и бошњачких политичара довео би до заједничког става. Тај став можда би најбоље осликавала наша порука од прије 10-ак година „Нећемо у НАТО, нећемо у рат“.

Напомињемо и огроман финансијски трошак којег би БиХ имала у случају уласка у НАТО по питању замјене постојећег наоружања и војне опреме и прилагођавања НАТО стандардима.

Што се тиче региона, Загребу би најбоље одговарало да БиХ уђе у НАТО, а не и Србија. Будите сигурни да би то значајно омогућило да се стара тежња Загреба, да контролише Сарајево и Бањалуку, оствари и на неки начин створи велику Хрватску.

Уколико, не дај Боже, ипак се одлучите и кренете се залагати да БиХ уђе у НАТО, онда се може десити да српски политичари кажу „Жртвоваћу мир“ (почетак историјске реченице, која је увела БиХ у рат) да БиХ не иде у НАТО.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here