Насловна Политика СНП: ”Хаос коалиција за пропаст Улциња” паралисала град

СНП: ”Хаос коалиција за пропаст Улциња” паралисала град

0
ПОДИЈЕЛИ

Улцињ већ дуже од годину има власт, најгору у историји Улциња, коју није заслужио. Унутаркоалициона трвења, готово да су паралисала наш град. ”Хаос коалиција за пропаст Улциња”, како смо је одавно назвали, се бавила искључиво сама собом, заузимањем функционерских фотеља и подмиривањем личних интереса, наводи се у саопштењу Општинског одбора Социјалистичке народне партије СНП Улцињ.  
snp-logo

Како наводе, та коалиција је постављала и смјењивала једна друге, а послије лоших, долазила су, по правилу, још гора кадровска рјешења.

„Јасно је и да градска власт нема никакву визију ни план за Улцињ. За више од годину дана како су на власти, а неки су у континуитету већ дуже вријеме, нема ни једне нове идеје или пројекта. Нико се из градске власти није бавио најважнијим темама – привлачењем инвеститора и отварањем нових радних мјеста. Недостатак средстава планирају да надокнаде сумњивим тендерима. То им је већ постала пракса а доказали су је пројектом Аквапарк. Последњи тендер који су ових дана намјерили да објаве је за земљиште на Малој Плажи, са већ договореним купцем. У  питању је, очито, узалудни покушај да се донекле финансијски консолидују јер су, у међувремену, сазнали да на дјелове те парцеле полаже право “Отрантцомерц”, који је већ ставио судску  забрану располагања до окончања судског спора“, наводи се у саопштењу СНП-а. Како додају, сваки тендер до сада им је био неуспјешан или законски проблематичан.

„Ово би, нарочито  требало да заинтересује антикорупцијске органе, посебно тендер којим су прошле године купили два половна Ренаулта “Мегана” за потребе општинских служби, чија је набавна цијена била приближна цијени нових возила те категорије“, сматрају у СНП-у.

Тврде да се показало да је једини инвеститор којег они могу да доведу, закупац плаже Акваријус, који је ових дана бетонирао на стотине квадрата приобалног појаса у Боровој шуми, што је најстроже забрањено Законом о еколошкој држави Црној Гори.

„Тај појас је и поред тога што су сви улцињски ресурси снажно нападнути од стране дивљих градитеља, до сада био сачуван. Нико није имао храбрости, до ова господа коју је осоколила блиска, пријатељска веза са дијелом власти у Улцињу, Коалиција на власти стално говори да Општина нема новца, што је, у ствари,  изговор за недостатак идеја и нерад. Умјесто да признају свој немар, незнање, неефикасност и незаинтересованост да ураде било шта добро за град, градски политички моћници за своје никакве резултате бахато нападају оне који им указују на њихове пропусте и лоше резултате“, наводе из СНП-а.

СНП сматра да грађани Улциња имају право да знају, да тренутна власт не ради у њиховом интересу и да ће неефикасност ове власти имати не само тренутни, већ и дугорочни, лош ефекат на ситуацију у граду.

Како закљуују, не смије се дозволити да Улцињ буде предмет интереса појединаца и тајкуна.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here