Насловна Насловна СНП: Гласаћемо за пад Владе Црне Горе

СНП: Гласаћемо за пад Владе Црне Горе

2
ПОДИЈЕЛИ

Srdjan Milic 02

Социјалистичка народна партија подржаће у Скупштини иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе, уколико то питање буде покренуто у парламенту.

То је за „Дан“ саопштено из СНП-а, поводом све чешћег помињања у јавности могућности да епилог кризе у функционисању извршне власти буде изгласавање неповјерења Влади Мила Ђукановића у Скупштини.

Уколико буде поднијета иницијатива за изгласавање неповјерења Влади, без обзира од кога, СНП ће гласати – за“, поручено је из Медијског центра СНП-а, партије на чијем челу је Срђан Милић.

Покретање питања изгласавања неповјерења Влади зависиће од расплета статуса двојице чланова Ђукановићевог кабинета, Вујице Лазовића и Ивана Брајовића. Њих двојица недавно су, незадовољни политиком партијског руководства, напустили СДП али су задржали позиције у Влади. Из СДП-а су им поручили да очекују да врате мандате партији.

Најављено је да ће страначки органи СДП-а одлучити о томе да ли желе да их у извршној власти представљају људи који нијесу чланови  партије.

То у пракси значи да се може очекивати захтјев СДП-а, односно њеног предсједника Ранка Кривокапића премијеру да замијени поменута два члана свог кабинета. Према процјенама аналитичара, уколико би Ђукановић одбио такав захтјев и стао у заштиту дојучерашњих социјалдемократа, то би отворило простор за покретање иницијативе за изгласавање неповјерења Влади.

Уз 36 представника опозиционих партија и шест посланика СДП-а, постојала би већина довољна за пад Ђукановићеве владе у парламенту.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    SNP je jedina iskrena opoziciona partija, koja ima za cilj smjenu aktuelne vlasti, i jedino je SNP-u covjek na prvom mjestu….. Svi oni koji su gleskom zavedeni neka se vrate izvornoj opoziciji, i partiji sa najcistijim programom, odnosno SNP-u.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here