Насловна Друштво СНП: Држава да преузме обавезу изградње пута Затријебач-Корита

СНП: Држава да преузме обавезу изградње пута Затријебач-Корита

0
ПОДИЈЕЛИ

Модернизација путног правца Затријебач-Корита један је од највећих пројеката инфраструктуре на простору Малесије, али се радови још увијек нијесу довели до краја јер су представници организационог одбора, након разговора са градоначелником Славољубом Стијеповићем, најавили да недостаје још 150 хиљада евра – саопштио је данас Коља Љуљђурај, одборник СНП у Скупштини Главног града и предсједник Одбора СНП Малесија.

Према његовим ријечима, Социјалистичка народна партија Црне Горе и раније је скретала пажњу актуелној власти у Главном Граду и ГО Тузи, да је допринос многобројних исељеника из Затријепча, који живе у САД, јединствен примјер како треба помоћи завичају.

„Они су прикупили преко 700 хиљада америчких долара да би реализовали досадашње радове на овом пројекту. Ако се рачуна и уступљено земљиште грађана без икакве надокнаде, онда засигурно укупна средства достижу цифру од преко милион америчких долара“, навео је Љуљђурај, додајући да треба истаћи да је наш сународник из Затријепча, Коља Цацај, који живи и ради у САД, као иницијатор овог пројекта, уложио близу милион долара у свој завичај, од чега око 200 хиљада за изградњу овог путног правца.

Како каже, познато је да су многи објекти инфраструктуре на овим просторима, изграђивани средствима наших исељеника и због тога они с правом очекују да и држава ступи у акцију и заврши поменути пројекат.

Подсјећа да се СНП ЦГ и писаним путем обраћала надлежнима у Главном граду, тражећи одговор шта се планира за реализацију овог пројекта и који је рок за завршетак истог.

„Њихов одговор није нам дао повода за неки оптимизам“, каже одборник и нагшава да из СНП-а апелују на надлежне у Главном граду да ослободе наше исељенике даљег прикупљања средстава за асфалтирање овог путног правца.

„Сматрамо да наши исељеници, али и грађани са ових простора, као порески обвезници, заслужују да се радови на овом пројекту приведу крају средствима из буџета Главног Града, а не да се даље оптерећују наши сународници прикупљањем додатних средстава. Нема потребе захваљивати појединцима па ни државним институцијама, ако нешто изграде на овим просторима јер сви знамо да су то средства наших грађана али, нажалост, улагања на овим просторима су минимална. Наша је обавеза да се сви заједно захвалимо нашим људима који живе широм свијета на оваквом примјеру бриге према завичају, а да институције државе преузму обавезу на потпуној реализацији овог пројекта“, поручује Љујђурај.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here