Насловна Политика СНП: Бесплатни уџбеници на црногорском и албанском језику су чиста дискриминација

СНП: Бесплатни уџбеници на црногорском и албанском језику су чиста дискриминација

0
ПОДИЈЕЛИ

Реагујући на јучерашње саопштење Главног града да ће обезбиједити набавку комплета уџбеника за сву дјецу уписану у први разред основних школа на територији Подгорице која ће наставу похађати на црногорском или албанском језику, Општински одбор Социјалистичке народне партије (СНП) оцијенио је тај потез као дискриминаторски према осталој дјеци.SNP

Како су казали, не могу ћутати на најављени дискриминиторски однос, јер су овим поступком одлучили да изостави све остале малишане чији су се родитељи на попису изјаснили да говоре неким другим језиком, а то је огромна већина грађана по званичним подацима.

„Како смо већ навикли на дискриминаторски однос, како власти са државног нивоа, тако нам није било необично ни када се то примјењује са локалног. Речено бројкама, тачно 42,01 одсто дјеце чији родитељи говоре црногорским или албанским језиком, а на тај начин управа Главног града честита полазак у школу првацима, саопштењем да нијесу сви исти и уцјењујући их већ на првом сусрету са школом“, сматрају у СНП-у.

Из ОО ове партије су најавили да су огорчени оваквим потезом, па су најавили да ће за сву осталу дјецу са територије Главног града, којима, према њиховим правилима, неће бити уручени бесплатни уџбеници, обезбиједити уџбенике из њихових средстава.

„Биће то допринос Социјалистичке народне партије изградњи праведнијег друштва за сву дјецу у Црној Гори и доказ да свим својим снагама радимо на ублажавању социјалних разлика у нашем друштву“, поручили су из ове партије.-

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here