Насловна Политика Сноуденов ,,Манифест за истину" уродио плодом

Сноуденов ,,Манифест за истину" уродио плодом

0
ПОДИЈЕЛИ

snouden nagrada

У чланку под називом ,,Манифест за истину“ који је данас објављен у немачком часопису ,,Шпигел“, Сноуден је навео да актуелна дебата о масовном надзору комуникација у многим земљама показује да су његови поступци допринијели да се уведу промјене.
,,Корист коју има друштво од нових сазнања сада је јасна јер се предлажу реформе политике, надзора и закона“, саопштио је бивши службеник Централне обавештајне службе и НСА, Едвард Сноуден.

Сноуден је казао да масовно шпијунирање представља глобални проблем који захтјева глобална решења, истичући да ,,криминални шпијунски програми“ тајних служби угрожавају приватност појединаца, слободу мишљења и отворено друштво, преноси Танјуг.

Док неки сматрају да је Сноуден борац за људска права, други га сматрају издајником јер је украо информације од НСА иако се заклео да ће поштовати политику поверљивости података, а затим са тим документима побјегао у Хонгконг, а потом у Русију, која му је дала привремени азил.

У отвореном писму које је послао Немачкој прошле седмице, Сноуден је навео да рачуна на међународну подршку како би се спречило да га Вашингтон ,,програња“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here