Насловна Политика Сноуден открио и до 200.000 поверљивих докумената

Сноуден открио и до 200.000 поверљивих докумената

0
ПОДИЈЕЛИ

NSAОдбјегли сарадник америчке Националне безбедносне агенције (НСА) Едвард Сноуден открио је и до 200.000 поверљивих докумената медијима, навео је генерални директор НСА Кејт Александер, преноси Танјуг.

Након говора који је на скупу у Балтимору одржао 31. октобра, а данас преноси Ројтерс, уследила су питања и његови одговори, па је тако Александер био упитан шта чине власти САД да спрече Сноудена да новинарима открије још поверљивих докумената.

,,Волео бих да постоји начин да то спречимо. Сноуден је поделио између 50.000 и 200.000 докумената новинарима“, казао је Александер и тај његов одговор прошао је скоро незапажено у јавности, навео је Ројтерс.

Александер је нагласио да су та документа ,,причинила максималну штету НСА и нашој земљи“, према транскрипту његове изјаве коју је саопштила НСА.

Према америчким званичницима, ниједан од материјала које је објавио ,,Викиликс“ није имао ознаку вишу од ,,Secret“ (тајна), док су многи документи НСА које је одао Сноуден имали ознаку ,,Top secret“, или су имали чак и печат максималне тајности. Тај материјал је укључивао и техничке детаље о шпијунским активностима САД и њених савезника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here