Насловна Политика Сноуден хоће да свједочи пред америчким Конгресом

Сноуден хоће да свједочи пред америчким Конгресом

0
ПОДИЈЕЛИ

edvard-snouden-Њемачки посланик из редова Зелених Кристијан Штребеле који се јуче у Москви састао са бившим службеником америчке Националне безбједносне агенције (НСА) Едвардом Сноуденом, изјавио је да је он спреман да свједочи пред америчким Конгресом како би се расвијетлиле „евентуалне озбиљне оптужбе“.

„Сноуден је на моје питање да ли је спреман да изнесе повјерљиве информације пред њемачким парламентом истакао да би више волио да о томе најприје говори пред одбором америчког Конгреса“, рекао је Штребеле новинарима, преноси АП.

Сноуден је јуче пренио Штребелеу да је спреман да свједочи о томе како су САД шпијунирале њемачку канцеларку Ангелу Меркел, али да не може да напусти Русију.

Он је уручио писмо Штребелеу „за њемачку владу и њемачког савезног јавног тужиоца“, у којем је указао да до свједочења не може доћи уколико САД не одбаце оптужбе против њега и затражио међународну помоћ у томе.

„Увјерен сам да ће уз подршку међународне заједнице, влада САД престати са својим срамним понашањем“, написао је Сноуден у писму на једној страници.

Њемачка је данас изразила спремност да се састане са Сноуденом у Русији али је навела да он не испуњава услове да добије азил у Њемачкој.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here